Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal spille Royal League på grus

Lerkendal-gresset er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Baneforholdene på Lerkendal da Rosenborg møtte Brann i Royal League i forrige uke, var ikke en seriemester verdig.

Det har RBK nå tatt konsekvensen av.

I dag ble gresset tatt av banen og banemannskapet har gravd seg ned noen centimeter.

Ifølge Adresseavisen kommer derfor Lerkendal til å være en grusbane framover - grønn grus.

- Det var et valg mellom to onder. Enten kunne vi spilt på en sånn type som mot Brann, eller å få en god grusbane, sier daglig leder Arne Lorentzen i Lerkendal Stadion til Adressa.

Landslaget spilte på sand

I forrige uke førte kommunikasjonsproblemer til at det var forrvirring rundt Vålerengas hjemmebane i Royal League. Klubben ble henvist til Bislett, og har nå fått bekreftelser på at det ikke vil føre til bøter - som turneringsreglementet i utgangspunktet varsler.

Svein Graff i Norsk Toppfotball sier det er leit for Rosenborg at de må bytte ut gresset, men at de fint kan spille på grusen.

IKKE SOM ET STUETEPPE: Slik så Lerkendal-matta ut da Rosenborg møtte Brann i forrige uke. Foto: SCANPIX
IKKE SOM ET STUETEPPE: Slik så Lerkendal-matta ut da Rosenborg møtte Brann i forrige uke. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette er jo ikke vanlig grus, men grus spesiallagd for fotball. De la på deler av denne grusen mot Brann, sier Graff til Dagbladet.no.

Da Norge spilte VM-playoff mot Tsjekkia på Ullevaal i fjor høst, ble det lagt på 38 tonn sand på banen. Så mye at det noen steder så ut som en sandkasse.

- Det er ikke optimalt at Rosenborg må spille på dette underlaget, men når de har nok ikke noe valg når disse problemene har oppstått, sier Graff.

Rosenborgs neste hjemmekamp i Royal League er mot Helsingborg 3. desember.

Hele Norges coronakart