Skal spise seg i VM-form

Overambisiøse Ole Einar Bjørndalen bruker ikke ta 10.-plasser med et smil. Det gjorde han i går. Fordi han har full kontroll på det som betyr noe, VM-formen. Den skal han spise seg til.

ANTERSELVA (Dagbladet): - Jeg er ikke skuffet over dette her, sier han.

- Det var mye som fungerte bra. Jeg åpnet hardt og holdt nesten til mål. Merket ikke høyden i det hele tatt. Fysisk var dette et langt steg i riktig retning. Og skytinga, vel, det er sånt som skjer. Jeg hadde to lave bom. Det kan justeres, sier Ole Einar.

- Nei da, dette var ikke så gæli.

Mat og fest

Etter fellesstarten i Anterselva i dag begynner Ole Einar arbeidet med å finpusse VM-formen.

- Jeg blir værende her nede. Det er ikke akkurat det verste stedet å lade opp til et VM, sier han og ser ut over et nydelig og snødektet nord-italiensk fjellandskap badet i sol.

- Hva skal du gjøre?

- Hvile, slappe av, spise mye god mat, samle overskudd og trene. Jeg gleder meg, sier Ole Einar.

Avslappet trener

Heller ikke trener Roger Grubben så noe dramatisk i den norske innsatsen i går.

- Jeg skulle selsvsagt gjerne sett at vi hadde gjort det bedre enn dette. Samtidig er det slik skiskyting er, marginene er ørsmå.

- Ikke det minste grunn til bekymring?

- Nei, jeg kan ikke se det. Gutta går godt, og feilene de gjorde på standplass i dag, har sine forklaringer, og de skal vi kunne luke bort, sier Grubben.

Bursdag

- Vi har mye å gå på. Det er bra. Og vi har fortsatt god tid til VM. Jeg tror det kan bli bra, men samtidig ser vi i dag hvor tøft det er i toppen. Og nå begynner russere og tyskere å komme i sin tradisjonelle VM-form. Lett blir det ikke, men, vi skal være med, definitivt.

Og den som så definitivt har planer om å være med til å slåss om gullet, er Ole Einar Bjørndalen. Midt i uka fyller han 30 år, og akkurat det er omtrent det eneste som bekymrer han om dagen. Som de fleste av oss, synes Ole Einar åra går faderlig fort.

Men det blir likevel gjort stor stas på jubileet. Hjemme hos svigerfar Santer en halvtimes kjøretur opp i dalen, arbeides det nå på spreng for å lage til festmåltidet.

I går var Ole Einar og samboer Nathalie æresgjester under en sponsormiddag på hotellet.

Ole Einar var stadig sprudlende da Dagbladet snakket med ham seint i går kveld. 10.-plassen fra tidligere på dagen var strøket av minnet.

- Jeg føler fortsatt jeg har kontroll. Egentlig er det ingenting som bekymrer meg i forhold til VM i det hele tatt, sier han med krav om å bli trodd på.

TESTET GRYTENE: - Klart du lyt eta godt, sier Arne Brimi og prøvesmaker Ole Einar Bjørndalens VM-diett. Ole Einar og samboer Nathalie Santer spiste middag hjemme på hotellet hos familien Santer i går. Der var også mesterkokken Brimi.