Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal super-tsjekkerne endelig lykkes?

Tsjekkias «gylne generasjon» spiller sitt siste store landslagsmesterskap.

(Dagbladet.no): Karel Poborsky, Pavel Nedved, Tomas Galasek, Jan Koller og Vratislav Lokven. Alle synger de sannsynligvis på siste verset hva angår store mesterskap i landslagssammenheng.


Når landslagstrener Karel Bruckner i tillegg tar farvel med landslaget etter VM i Tyskland, er det mye som tyder på at Tsjekkia i år har sin siste store sjanse til å vinne et stort landslagsmesterskap på en stund.

Nær seier to ganger

To ganger tidligere i løpet av de nevnte spillernes storhetstid, har Tsjekkia vært svært nær seier i en stor landslagsturnering.

Aller nærmest kom de under EM i England i 1996 da et tysk «golden goal» i finalen var alt som sto i veien.

I Portugal i 2004 skjedde omtrent det samme igjen, bare i semifinalen og mot laget som etter hvert skulle bli EM-vinnere: Hellas.

I det 105. spilleminutt satte Traianos Dellas ballen i mål og sendte Tsjekkia ut - mens Tsjekkia-stjerna Pavel Nedved satt på benken med ryggskade.

God stall

SUPER-TSJEKKERE: Pavel Nedved (foran) og Jan Koller er to av spillerne som står foran sin siste sjanse til å vinne et stort landslagsmesterskap. Foto: SCANPIX
SUPER-TSJEKKERE: Pavel Nedved (foran) og Jan Koller er to av spillerne som står foran sin siste sjanse til å vinne et stort landslagsmesterskap. Foto: SCANPIX Vis mer

I år har tsjekkerne definitivt sjansen til å rette opp det. Selv om de ikke overbeviste i kvaliken, og dermed måtte ut i omspill mot Norge, har de en fryktinngytende stall.

I tillegg til gutta fra den «gylne generasjonen», består troppen av spillere fra laget som vant U21-EM i 2002.

Første motstander i årets turnering er USA, et landslag som har blitt sterkere og sterkere for hver gang de har vist seg fram for verdens fotballpublikum. Med andre ord kan de også komme til å overraske europeerne på deres egen grunn i år.

Første signal om det, kan vi få i møtet deres med Tsjekkia.

Skal super-tsjekkerne endelig lykkes?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling