Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Coop i aksjon under brennhett Portugal rundt:

Skal sykle 195 kilometer i temperaturer opp mot 45 grader

- Andre får vurdere om det er helseskadelig.

VARMT NOK: Dette bildet er tatt etter NM-fellesstarten i Sandefjord. Nå skal Trond Håkon Trondsen kjenne 45 grader på kroppen under Portugal rundt. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
VARMT NOK: Dette bildet er tatt etter NM-fellesstarten i Sandefjord. Nå skal Trond Håkon Trondsen kjenne 45 grader på kroppen under Portugal rundt. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var i underkant av 40 grader, og 37 grader i skyggen, forteller Trond Håkon Trondsen til procycling.no om onsdagens prolog over 1,8 kilometer i Setúbal.

Team Coop er ett av totalt 19 deltakende lag under Volta a Portugal denne uka. Et sterkt felt toppes av fjorårsvinner Raúl Alarcón og hans W52/FC Porto-lag, i tillegg til PCT-lagene WB Aqua Protect Veranclassic, Israel Cycling Academy, Euskadi-Murias og Caja Rural-Seguros RGA.

Det er imidlertid ikke kvaliteten på rittet det snakkes mest om i disse dager.

Med sin plassering i starten av august, feriemåneden og den aller varmeste måneden i land som Portugal, Spania, Italia og Hellas, og varmen kan være livstruende.

37,8 grader i snitt!

Over 10 dager får Team Coop nok å stri med når snitt-temperaturen ligger på 37,8 grader. Foreløpig ser det verst ut foran fredagens 195,3 kilometer lange etappe mellom Beja og Portalegre.

- Det er meldt 40 grader ved start og utover etappen i dag. Verst ser det ut til å bli på fredag, da det er meldt 45 grader i byen vi starter i. Jeg har ikke hørt noe om at etappen skal kortes ned, men 45 grader blir veldig spesielt, erkjenner Krister Hagen.

Ute på landeveien er det som kjent ingen steder å gjemme seg, spesielt ikke når etappestart er 12:15 og målgang er ventet litt over klokka 17.

Det betyr at Coop-rytterne og de andre vil være i aksjon når temperaturen er på sitt aller verste. Da blir det viktig enn noensinne å sørge for at drikking og inntak av mat blir inntatt etter klokka.

- Jeg tipper det kommer til å gå 10-12 flasker á 0,6 liter, så det dreier seg nok om 6-8 liter drikker. De to neste etappene er dessuten rundt 200 kilometer, så det blir lange dager i sola, forteller Hagen.

Åpnet med tredjeplass

For Coops del blir det nok muligheter både for Trondsen og Hagen utover etapperittet. Onsdag var det danske Louis Bendixen som kom best i gang under den 1,8 kilometer korte prologen.

TAR GJERNE ET TAK I BRUDD: Men under Portugal rundt er Krister Hagen mest fokusert på sammendraget. Her er han avbildet på starten av Sundvolden GP sammen med blant andre Bjørn Tore Hoem (Team Joker-Icopal). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
TAR GJERNE ET TAK I BRUDD: Men under Portugal rundt er Krister Hagen mest fokusert på sammendraget. Her er han avbildet på starten av Sundvolden GP sammen med blant andre Bjørn Tore Hoem (Team Joker-Icopal). FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

- Det var en veldig bra start for ham, sier Trondsen om lagkameratens tredjeplass.

- Jeg hadde dessverre ikke temposykkel. Det var ikke så mange som hadde landeveissykkel, da løypa var lite teknisk, forteller han.

På tross av ekstremvarmen tviler romerikingen på om arrangøren vil foreta noen strakstiltak:

- Det er jo ikke uvanlig at det er veldig varmt her nede. Når det meldes at det kan bli varmerekord i Europa begynner det selvsagt å kunne gå på helsa løs, men det får være opp til andre å vurdere om det skal kortes ned eller avlyses. Vi får drikke mye og gjøre det beste vi kan så lenge det blir arrangert sykkelritt, mener Trondsen.

Lagkamerat Hagen, på folkemunne ofte referert til som «Kannibalen», er vanligvis ikke redd for å begi seg ut på lengre brudd.

Akkurat under fredagens stekhete affære venter dog kristiansanderen å holde en lav profil. Det har også med ambisjonene hans foran det 10 dager lange rittet å gjøre:

- Jeg blir nok i feltet og sparer krefter. Jeg skal prøve meg på et sammenlagtresultat, men får se dag for dag hvordan dette går, avslutter Hagen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!