GULL 15: RBK-trener Nils Arne Eggen kunne feire sitt 15. seriegull med Vadim Demidov på Lerkendal etter seieren over Tromsø. Men mye feiring ble det ikke.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULL 15: RBK-trener Nils Arne Eggen kunne feire sitt 15. seriegull med Vadim Demidov på Lerkendal etter seieren over Tromsø. Men mye feiring ble det ikke. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Skal ta en matbit før jeg kjører hjem til Orkdal

Eggen overlater feiringen til ungdommen.

||| • Rosenborg - Tromsø 1-0.

Nils Arne Eggen har etter hvert sikret mange seriegull som Rosenborg-trener, men har slutten med festingen.

For trenerveteranen ble det nemlig ingen utagerende fest utover nattetimene.

- Jeg skal ta en matbit før jeg kjører hjem til Orkdal. Der er det noen som venter på meg. Ungdommen får ta seg av festingen, sa Eggen til NTB.

Han mimret så tilbake til sitt første seriegull som Vålerenga-spiller i 1965, og forklarte at han ikke holdt noe tilbake den gangen.

- Da ble det skikkelig festing, ja. Men jeg har festet nok nå.

Artig å avgjøre hjemme
For selv om han har vært gjennom det samme mange ganger før, smakte det godt med nok et meterskap,

- Det var veldig artig å avgjøre på Lerkendal, og godt å få en scoring til slutt. Vi fikk inn noen bakromsspillere, og det hjalp. Michael (Jamtfall) og Morten (Moldskred), oppsummerte Eggen, som ikke la skjul på at han gjerne skulle sett at RBK avgjorde oppgjøret før.

Trenerlegenden kunne løfte hendene i været og juble over sitt 15. seriemesterskap, og det 14. med Rosenborg.

- Det er selvsagt godt å vinne gull som arbeidsleder. Men det er spillerne, laget og ungdommen som vinner serien, sa Eggen, som likevel innrømmet at han har hatt en finger med i spillet.

- Jeg er også en viktig del for å få ting til å virke.

- Banketten varer ikke til jul
Noen langvarig gullfest er imidlertid uaktuelt å innvilge spillergruppa.

- Vi skal bli bedre utover høsten. Banketten varer ikke til jul, påpekte Eggen, med klar henvisning til at Rosenborg har flere viktige kamper i europaligaen framover.

Også de gjenstående seriekampene er viktige, skal vi tro RBK-treneren.

- Det er like viktig å vinne de siste kampene. Vi har et ansvar for å konkurrere sesongen ut, og lærer også mest av å vinne.

(NTB)