Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal ta gullet tilbake til Stabæk

Veigar Páll Gunnarsson er spillesugen.

SAMMEN IGJEN: Mange Stabæk-fans håper på at drømmeduoen Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson blir like gode i 2010 som her i 2008. 

Foto: Arne E. Folvik / Dagbladet
SAMMEN IGJEN: Mange Stabæk-fans håper på at drømmeduoen Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson blir like gode i 2010 som her i 2008. Foto: Arne E. Folvik / Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Jula kom tidlig til Stabæk i år. I dag ble det kjent at Veigar Páll Gunnarsson er tilbake i klubben etter
ett års mislykket opphold i franske Nancy.

Klubben har jobbet i det stille i flere måneder for å få islendingen tilbake.

- Vi retter alle en stor takk til Jim Solbakken. Stabæk hadde en viss sum penger til disposisjon og han måtte finne en løsning med Nancy innenfor den rammen. Nancy kom til enighet med Veigar om en sluttpakke og det hele løste seg omsider, sier sportslig leder Tom Schelvan.

Han vil ikke fortelle hvor mye de måtte betale for Gunnarsson, som ble solgt for 15 millioner i fjor.

Vet ikke hva som gikk galt
Islendingen er veldig glad for å ha kommet hjem til Stabæk.

- Det er vanskelig å forklare hvorfor jeg hadde så store problemer i Frankrike. Jeg mener jeg absolutt var god nok for laget, men fikk aldri sjansen til å vise meg fram i kamp. Jeg vet ikke hvorfor jeg ble satt ut av laget, det føltes som om det var noe personlig, uten at jeg vet hva, sier Gunnarsson til Dagbladet.

Han mangler kamptrening, men er ellers i god form og veldig spillesugen.

- Jeg gleder meg veldig til å spille for Stabæk igjen og skal gjøre alt jeg kan for at vi tar gullet tilbake hit det hører hjemme. Jeg kjenner laget, spillerne, treneren og spillestilen og vet hvor bra det er her.

Men han vedgår at selvtilliten har fått seg en knekk.

- Man får selvtillit av å spille kamper, score og vinne. Så selvtilliten min har gått litt ned, men jeg tror nok den kommer fort tilbake. Den stiger jo bare av å være her, smilte Gunnarsson til en gjeng supportere som ga han stående applaus på pressekonferansen.

- Fansen her er fantastisk og jeg gleder meg til å se dem på stadion.

Vet hva de får
Trener Janne Jönsson tror Gunnarsson raskt kommer tilbake i toppform.

- Jeg vet jeg snakker for alle spillerne når jeg sier vi er veldig glade og takknemlige for å ha fått Veigar tilbake. Vi gråt ikke offisielt da han dro, men vi er veldig glade i dag.

Selv om Stabæk klarte seg bra i år så var det lett å se at Gunnarsson var borte. Spesielt merkbart var det at radarparet Nannskog og Gunnarsson ikke lenger spilte på topp. Samarbeidet mellom de to førte til 34 mål i 2007 og 26 mål i 2008.

- Vi har jo bygd laget slik at vi ikke er avhengig av én eller to mann. Men vi vet at Veigar passer veldig godt inn i laget vårt, vår spillestil og fotball. Gjennom ny glede og trening så vil selvtilliten og kampformen komme raskt.

Hjem til jul
Gunnarsson har signert en treårskontrakt. Han vil ikke si hvor mye han får i lønn.

- Men det er klart at jeg tar et skikkelig lønnskutt her i forhold til Nancy. Jeg kunne ha sittet der nede i to og et halvt år til med bedre lønn, men uten å få spille så hadde fotballkarrieren min vært over. 

Schelvan vil heller ikke ut med noen økonomiske detaljer, men sier alle spillerne i klubben gikk med på lønnskutt i sommer.

Denne uka reiser Gunnarsson hjem til Island med familien for en ekstra lang juleferie. Kona og ungene er fornøyd med å flytte tilbake til Norge.

- Det var på grunn av fotballen at jeg kom tilbake til Norge. Vi trivdes veldig godt i Frankrike bortsett fra det. Kona var fornøyd og maten var god. Men Norge er jo mer likt Island og vi hadde det veldig fint her, sier 29-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media