TAR GREP I DOPINGKAMPEN: Nå skal det få økonomiske konsekvenser for utøvere som blir dopingtatt i framtida.Foto: Dagbladet
TAR GREP I DOPINGKAMPEN: Nå skal det få økonomiske konsekvenser for utøvere som blir dopingtatt i framtida.Foto: DagbladetVis mer

Skal ta pengene fra dopingdømte utøvere

Norges Idrettsforbund har vedtatt nye regler i dag.

(Dagbladet): Styret i Norges Idrettsforbund (NIF) bestemte seg for å stramme grepet i antidopingkampen under styremøtet i dag.

Ifølge en pressemelding på idrettsforbundets egne nettsider skriver NIF at «alle som ansettes  i NIF/Olympiatoppen som trenere, ledere  eller annet støttepersonnell, gjennom ansettelsesavtalen garanterer  at de ikke er eller har vært involvert i virksomhet som er uforenlig med idrettens virksomhet og kjerneverdier. Dette innbefatter blant annet doping og kampfiksing og andre handlinger som på annen måte er egnet til å skade idrettens anseelse og omdømme. Det samme gjelder konsulentavtaler.»

I tillegg skal generalsekretær Inge Andersen gå i gang med en tiltaksplan mot doping. Tiltaksplanen skal være gjeldende for hele forbundet og toppidretten ved Olympiatoppen, skriver forbundet.

Regner med lojalitet
Dersom utøvere eller ledere dømmes for brudd på dopingbestemmelsene aksepterer de i henhold til den nye arbeidskontrakten, at de fratas tildelte og fremtidige tildelte midler fra Olympiatoppen.

- Jeg regner med at alle særforbund og klubber vil ta i bruk disse kontraktene, sier idrettspresident Børre Rognlien på pressekonferansen etter styremøtet.

Rognlien forteller også at at Norges Idrettsforbund er blitt enig med styret i Antidoping Norge om en bedre informasjonsflyt mellom de to organisasjonene.

Spesielt er det Vukicevic-saken som har ført til denne avtalen. Ifølge Rognlien skal det ikke lenger skje at Antidoping Norge får beskjed om saker de ikke kan gå videre med til NIF, men dette må også gås gjennom av lovavdelingen i forbundet før det trer i kraft.

Rent til jul
I tillegg til å ønske kriminalisering av doping, har også Norges IDrettsforbund spilt inn endringer til de internasjonale dopinglovene til Wada.

- Vi spilte inn i mars at vi ønsker en dobling av førstegangsutestengelse fra to til fire år for prestasjonsfremmende stoffer, sier Rognlien.

- Vi har etter dette styremøtet sørget for at det er nok grønnsåpe og koster nok til alle, og at det nå bare er å gå i gang med å gjøre det rent til jul, sier idrettspresidenten, og sikter til hans eget løfte tidligere i høst om at de skal gjennomføre en storrengjøring i norsk idrett før jul.

- Det vil fortsatt være juksere i Idretts-Norge etter dette, men vi skal gjøre det veldig ubehagelig for dem, lover idrettspresidenten.