Skal trene 3,5 timer på julaften

Skofteruds oppskrift på Tour-suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vibeke Skofterud har stor tro på at mer trening vil gi gode resultater i langrennssportens svar på Tour de France.

Slitu-jenta har åpnet sesongen bra, og fram mot Tour de Ski starter i Nove Mesto 28. desember skal det trenes på harde livet.

- Formen har vært upåklagelig så langt. Jeg tror at med det opplegget jeg kjører nå så skal det fungere bra i Tour de Ski, men man vet aldri. Jeg tror formen blir bedre og bedre utover i konkurransen, sier hun til langrenn.com.

Oppskriften er mye mengdetrening. Heller ikke julaften, en dag som forbindes med mye fet mat heller enn trening, skal hun trene 3,5 timer.

- De siste dagene har jeg kjørt ordentlig mengde med 4,5 timer om dagen. Det blir en konkurranselignende økt før jeg reiser og da satser jeg på at jeg har sikret formen. Tour de Ski bør passe meg godt, sier Skofterud.

Noen målsetting vil hun ikke sette seg før konkurransen, som av de fleste anses som årets gjeveste. Flere rangerer den til og med høyere enn verdenscupen sammenlagt. Skofterud tror de norske lagvenninnene blir de argeste motstanderne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer