Skal trene 3,5 timer på julaften

Skofteruds oppskrift på Tour-suksess.

Vibeke Skofterud har stor tro på at mer trening vil gi gode resultater i langrennssportens svar på Tour de France.

Slitu-jenta har åpnet sesongen bra, og fram mot Tour de Ski starter i Nove Mesto 28. desember skal det trenes på harde livet.

- Formen har vært upåklagelig så langt. Jeg tror at med det opplegget jeg kjører nå så skal det fungere bra i Tour de Ski, men man vet aldri. Jeg tror formen blir bedre og bedre utover i konkurransen, sier hun til langrenn.com.

Oppskriften er mye mengdetrening. Heller ikke julaften, en dag som forbindes med mye fet mat heller enn trening, skal hun trene 3,5 timer.

- De siste dagene har jeg kjørt ordentlig mengde med 4,5 timer om dagen. Det blir en konkurranselignende økt før jeg reiser og da satser jeg på at jeg har sikret formen. Tour de Ski bør passe meg godt, sier Skofterud.

Noen målsetting vil hun ikke sette seg før konkurransen, som av de fleste anses som årets gjeveste. Flere rangerer den til og med høyere enn verdenscupen sammenlagt. Skofterud tror de norske lagvenninnene blir de argeste motstanderne.

- Vi har en veldig bra stemning i laget og det er utrolig gøy at så mange lykkes. Det letter trykket på alle sammen, det er lett å reise på tur, sier hun.

(NTB)

TRENINGSGLAD: Vibeke Skofterud kjørte Norge inn til seier i stafetten i Davos 9.desember. Mengdetrening i jula skal gi flere gode resultater. Foto: AFP/SCANPIX
TRENINGSGLAD: Vibeke Skofterud kjørte Norge inn til seier i stafetten i Davos 9.desember. Mengdetrening i jula skal gi flere gode resultater. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 334858560


Varnish cache server