Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal trene ekstra hardt

John Carew har resepten klar for å finne toppformen til Serie A-debuten med Roma: Knallharde treninger med Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går formiddag signerte han en ettårig leieavtale med AS Roma i Italia. I går kveld traff Dagbladet en oppspilt og lykkelig Carew på telefon utenfor Mestalla, på vei inn for å se sine gamle lagkamerater i Valencia serieåpne mot Valladolid, i en kamp som endte uavgjort 1-1.

- Må jo ta farvel med gutta. Så reiser jeg rett til Norge for å trene med landslaget, sier Carew.

Han tror to landskamper mot Bosnia og Portugal er en perfekt oppladning før debuten i Seria A.

- Treningene i Valencia og Roma holder nok generelt høyere intensitet enn landslagstreningene. Men nå kommer jeg til å trene ekstra hardt med Norge slik at formen blir på topp. Både til EM-kampen og til debuten i Serie A.

Ringte 30 ganger

Carew mener overgangen til Roma er et steg framover i karrieren. Sportslig sett kommer han til en storklubb i ligaen som per i dag er Europas sterkeste basert på resultatene i forrige sesongs europacup. Så får han dessuten et fett lønnstillegg, trolig godt over 20 millioner kroner i året.

- Det er høydepunktet mitt så langt. Både sportslig og lønnsmessig. Det er en skikkelig opptur, ler Store-John.

Han greier ikke legge skjul på stoltheten ver å ha blitt hodejaget av trener Fabio Capello til å bli makker med stjerner som Totti og Chivu.

- Det som er bra er at klubben virkelig ville ha meg. Capello ringte agenten til Roma 30 ganger mens vi satt i forhandlingene fordi han var så spent på hvordan det gikk. Når de bruker så mye penger på meg, så regner jeg med at de vil satse på meg også.

Men Carew vet at det ikke blir lett.

- Reelt sett er det sannsynligvis vanskeligere å få spissplassen i Roma enn det ville ha vært å få den i Valencia.

- Uoppnåelig

For Carew vil drepe myten og snakket om at han var uønsket i Valencia av sportslige årsaker.

- Det handlet om penger. De måtte selge meg på grunn av økonomi. Hadde jeg blitt, er jeg sikker på at jeg hadde greid å kjempe meg inn på laget. To av de tre spissene som først ble vraket sammen med meg, er i troppen i kveld, så det blir feil å si at jeg ble støtt ut.

I Roma er han uansett veldig ønsket.

- Vi er utrolige glade for få Carew, en spiller som for kort tid siden bare virket uoppnåelig for oss, sier Roma-trener Fabio Capello.

Carew aksler trøye nummer 23 når han debuterer for Roma om fjorten dager.

- Er du inspirert av Beckham i Madrid eller?

- Hææ, he-he. Er du gal? Nei, nei, nei, jeg fikk valget mellom 13, 14, og 23. Og valgte nummer 23.

- Hvorfor?

- Det skal jeg si deg. Jeg valgte trøye nummer 23 på grunn av Michael Jordan. Han er et stort forbilde for meg. Uten sidestykke verdens største idrettsmann gjennom tidene, sier Carew.

Han har med andre ord litt å leve opp til.

FORCA ROMA: John Carew poserer villig med AS Romas klubbskjerf.- Denne overgangen er et høydepunkt i karrieren min. Roma er en storklubb, og det er sannssynligvis verre å forvente fast plass her enn i Valencia, sier Carew til Dagbladet.