Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Skal trene hardt for å vinne plassen tilbake

- Jeg skal trene knallhardt i ferien for å vinne plassen tilbake, sier Kjetil Rekdal etter at han i går ble vraket fra landslaget for første gang siden 1995. - Kom og tren med oss, sier Molde-trener Erik Brakstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren til eks-landslagskapteinen skal brukes til målbevisst trening. Og klarer Rekdal å legge gammelt hat bak seg, er Molde-trener Erik Brakstad mer enn villig til å la Rekdal matche seg på trening mot Andreas Lund & co på Røkkeløkka. # - Jeg skal ikke nekte Kjetil å trene med oss, om han ønsker det. Det er bare å komme, sier han.

Mangler rytme

Kjetils yngre bror Sindre Rekdal fikk sparken av Brakstad etter en sportslig vurdering i fjor høst. Det ødela forholdet mellom Kjetil og hans tidligere klubb.

- Tror ikke vi skal rippe opp i dette nå, sier Kjetil.

Men han innrømmer at det er nettopp rytmen og fotballfølelsen som er hakket under pari.

- Synd at sesongen er over, sier han.

Se derfor ikke bort fra at Rekdal dukker opp på Røkkeløkka i løpet av sommeren. Det ville i så fall stå i stil med måten han taklet vrakingen i går.

God nok

  • Kjetil Rekdal mistet over to måneder av sesongen da han brakk beinet i februar. Nå er toppformen rett om hjørnet, men det holdt ikke mot Ståle Solbakken denne gangen.

- Det kom ikke som et sjokk. Jeg har hatt det på følelsen hele uka, sier han.

Men Rekdal nekter å gi opp landslagskarrieren, selv om han har spilt 39 av de 40 siste kvalik-kampene for Norge (36 fra start).

- I toppform forsvarer jeg en plass på dette laget. Jeg skal tilbake, sier han.

Litt smartere

Langt fra resignert, og minst av alt sur og tverr, skuffet nemlig Rekdal alle som ønsket seg offentlig skittkasting da kapteinen ble henvist til reservebenken av Nils Johan Semb.

- Jeg er skuffet, men det nytter ikke å slå i stykker hotellrommet og hamre neven i veggen, sier han.

Det er slutt på tida Rekdal lot følelsene styre fornuften. Han skal tilbake på landslaget, og risikerer ikke bråk med Nils Johan Semb ved å hudflette uttaket hans.

- Jeg har blitt litt lurere og smartere med åra.