Skal trene Tevez, Ronaldo og Rooney

Studerer spissene på DVD.

(Dagbladet.no): Mindre enn ei uke etter at han besluttet å legge opp, er Ole Gunnar Solskjær klar for sitt første treneroppdrag i Manchester United.

Måltyven har fått i oppdrag av Sir Alex å få Uniteds spisser igang etter den trege seriestarten.

Målfattig
United har bare scoret to mål på de fire første kampene, og verken Wayne Rooney (nå skadet), Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez har scoret så langt i sesongen. Det håper Ferguson at nordmannen kan gjøre noe med.

– Det var interessant, for så fort jeg sa til Ole at jeg gjerne ville ham inn for å jobbe med spissene, svarte han: Det er ok, jeg har alle DVDene, sier Ferguson til The Mirror.

– Han hadde allerede fått teknologiavdelingen til å skaffe ham video av alle spissene, Carlos Tevez, Wayne Rooney, Paul Scholes, alle sammen. Så han kunne starte med en gang, det er fantastisk.

Ga alt

Ferguson innrømmet også at Solskjærs beslutning om å legge opp ikke kom som noen overraskelse.

– Det var til slutt litt uunngåelig. Når han prøvde å komme seg tilbake fra den siste operasjonen, skjønte han at han hadde gjort alt han kunne.

Den norske spissen får ros for hvordan han taklet å være i en storklubb som United, og Ferguson sier nordmannens holdninger har satt spor.

FÅR TILLIT: Alex Ferguson har satt Solskjær i arbeid allerede. Nordmannen skal få ansvar for å jobbe med avslutninger med Uniteds førstelagsspisser. De har hittil i sesongen slitt med å få uttelling. Foto: SCANPIX
FÅR TILLIT: Alex Ferguson har satt Solskjær i arbeid allerede. Nordmannen skal få ansvar for å jobbe med avslutninger med Uniteds førstelagsspisser. De har hittil i sesongen slitt med å få uttelling. Foto: SCANPIX Vis mer

– Ole skjønte alltid hvor vanskelig jobb det er for en trener å ta ut et lag, og han skjønte alltid hvorfor jeg noen ganger lot ham sitte på benken. Jeg trengte aldri å forklare hvorfor.

Lærer av Ole

Ferguson sier han nå prøver å innarbeide den samme oppofrelsen i sin unge spillere.

– Da vi møtte Tottenham på søndag, sa jeg til Chris Eagles og Dong Fangzhou, to av våre unge innbyttere at de skulle følge med på kampen, og at jeg ville gi dem en fik hvis jeg så dem snakke.

– De fulgte med på kampen og konsentrerte seg om alt som skjedde på banen, som er det Ole alltid gjorde. Det er arven han har etterlatt oss.

Sjokkert

Solskjærs lagkamerat Wes Brown, sier spillerne ikke hadde ventet at spissen skulle gi seg allerede nå.

- Vi fant det ut som alle andre på tirsdag. Vi viste han hadde hatt problemer med kneet, men trodde han skulle bli bra til resten av sesongen, så vi var ganske sjokkerte alle sammen, skriver forsvareren i bloggen sin på Uniteds hjemmesider.

Skal trene Tevez, Ronaldo og Rooney

Som de fleste andre, hyller Brown lagkameraten, og er meget glad for at nordmannen nå blir en del av klubben også etter at karrieren på gresset er over.

- Han er definitivt blant de største, og han vil bli sårt savnet i garderoben. Men det gode er at han fortsatt vil være en del av klubben. Det er mye han kan gi klubben og det er mye han kan lære yngre spillere, skriver Brown.


Solskjærs rådgiver Jim Solbakken har ennå ikke svart på Dagbladet.nos henvendelser.

Skal trene Tevez, Ronaldo og Rooney
MÅLJEGER: Ole Gunnar Solskjær la opp denne uka. Etter 126 scoringer for storklubben, blir han nå trener i Manchester United.