Skal undersøke barseldødsfall

Politiet og Helsetilsynet skal finne ut hva som skjedde da eks-toppspiller Lena Ingelsrudøya (37) døde i barsel.

DØDE I BARSEL: Lena Ingelsrudøya (37). Foto: DIGITALSPORT
DØDE I BARSEL: Lena Ingelsrudøya (37). Foto: DIGITALSPORTVis mer

(Dagbladet): Den tidligere toppspilleren i fotball og leder i LSK Kvinner FK, Lena Ingelsrudøya (37), døde da hun fødte en datter på Sykehuset Innlandet HF - avdeling Kongsvinger natt til mandag.

- Dette var et uventet dødsfall. Når det skjer varsles politiet og Helsetilsynet rutinemessig, sier kommunikasjonsdirektør Stein Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet til Dagbladet.

Rapport Kvinnen skal obduseres for å finne dødsårsaken. Politiet i Kongsvinger bekrefter at de har saken.

- Vi avventer i førsteomgang Helsetilsynets vurderinger. Hvis det blir nødvendig vil saken etterforskes av politiet. Vi er også i løpende dialog med sykehuset, sier politiadvokat Bjørn Pettersen i Kongsvinger-politiet.

Fylkeslege Trond Lutnæs i Hedmark venter nå på en skriftlig rapport fra sykehuset om hendelsen.

- Ved uventede dødsfall på sykehus er sykehuset pliktige til å sende oss en skriftlig rapport, sier Lutnæs til Dagbladet.

Tronsmoen ved Sykehuset Innlandet ønsker ikke å kommentere hendelsen nærmere, men sier at rapporten vil være en gjennomgang av hele saken.

Samles i kveld Dødsfallet kom som et sjokk for kvinnelaget til Lillestrøm og Lillestrøm Sportsklubb. I går ble denne meldingen lagt ut på deres nettsider:

- Vi har i dag mottatt den ufattelige triste beskjeden om at Lena Ingelsrudøya døde i barsel i natt. Hun fødte en datter. Våre tanker går til Lenas etterlatte.

VG skriver i dag at spillere og ledere i klubben i kveld skal møtes for å snakke sammen.

- Vi ønsker å samle alle i kveld. Vi er glade for at Lenas minne blir hedret. Nå er det viktig at familien og de som sto henne nær får tid og ro, sier nestleder Marianne Hulby i LSK Kvinner FK til Dagbladet.

- Veldig trist Ingelsrudøya beskrives som en blid, positiv og omtenksom person som ga uttrykk for at hun var klar for nye oppgaver i klubben etter fødselen.

- Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk beskjeden. Dette er veldig trist. Lena var en stor og viktig ressurs for LSK Kvinner FK og for kvinnefotballen i hele området, sier styreleder Per Mathisen i LSK.

Ingelsrudøya ble 37 år gammel. Hun var tidligere toppspiller i Team Strømmen og hadde flere lederverv i LSK Kvinner FK.