Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal undersøke FFKs agent-avtale

Skattekrim vil foreta et bokettersyn i Fredrikstad Fotballklubb for å se nærmere på avtalen hvor FFK forplikter seg til å betale én million kroner årlig til agentselskapet som representerer Raio Piiroja (30).

I TRØBBEL: Skattekrim skal foreta bokettersyn i Fredrikstad. Det kan være dårlig nytt for Raio Piiroja og klubben.
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
I TRØBBEL: Skattekrim skal foreta bokettersyn i Fredrikstad. Det kan være dårlig nytt for Raio Piiroja og klubben. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Det bekrefter direktør Jan-Egil Kristiansen i Skattekrim, Skatt Øst, overfor Dagbladet.

- Vi leser aviser, og etter det som er skrevet om denne saken høres dette interessant ut for oss. Vi kan ikke nå si at Fredrikstad har gjort noe galt, men det er naturlig for oss å undersøke dette nærmere, sier Kristiansen.

- Vil det si at dere vil foreta et bokettersyn i klubben?

- Ja, jeg tror nok ikke klubben vil bli overrasket over det nå. Det er vel heller noe de venter på nå, sier han.

Sist søndag skrev Dagbladet om avtalen hvor FFK betaler én million kroner til det estiske agentselskapet Sport & Net Grupp, for talentspeiding i Baltikum. Det samme selskapet som representerer FFKs gode midtstopper, Raio Piiroja.

FFKs direktør Runar Henriksen hevdet først overfor Dagbladet at klubben «ikke har noe spesielt speidersamarbeid med Baltikum» - før han innrømmet avtalen da han ble gjort kjent med at avisen har kopi av en faktura.

Avtalen null verdt
Avtalen ble opprinnelig inngått i 2004, samtidig som Piiroja gikk til FFK fra Flora Tallinn. Da han skrev ny avtale med østfoldklubben i 2007 ble også avtalen med Sport & Net Grupp reforhandlet. Begge avtaler på bedre betingelser.

Det til tross for at agentselskapet i løpet av årene 2004-2007 ikke hadde kommet opp med én interessant spiller.

I Piirojas nye avtale med FFK økte han lønnen fra rundt 350000 til 600000 kroner i året. Flere agenter har uttrykt seg undrende til at en så god spiller som Piiroja «bare» tjener 600000 kroner i året, når markedsverdien minst er på det dobbelte.

Nå ønsker Skattekrim Øst å se på om det er noen forbindelse mellom agentavtalen og Piirojas lønn.


Grovt skattesvik

På generelt grunnlag opplyser Skattekrim at skatteunndragelser i millionklassen klassifiseres som grovt skattesvik og har en strafferamme på inntil seks års fengsel. I tillegg kan man bli pålagt opptil 60 prosents tilleggsskatt.

FFK-direktør Runar Henriksen hevder han ikke er bekymret for bokettersynet som venter dem. Han fikk avtalen i fanget da han tiltrådte som administrerende direktør i klubben for ett år siden.

- Jeg sjekket om denne avtalen var gyldig i forhold til lover og regler, og det er bekreftet av vår revisor.

FØLGER MED PÅ SAKEN: Direktør Jan-Egil Kristiansen i Skattekrim, Skatt Øst.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FØLGER MED PÅ SAKEN: Direktør Jan-Egil Kristiansen i Skattekrim, Skatt Øst. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Ifølge Henriksen har avtalen med Sport & Net Grupp ført til at de har vurdert to spillere, men uten å hente dem. Avtalen med det estiske selskapet er den eneste løpende avtalen klubben har med agenter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling