Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal være bedre enn dette

Rosenborg er desperate etter gode opplevelser. Mot Viking var resultatet det desidert beste.

DUKKE OPP OG SCORET: Det var ikke mye vi så til Torgeir Børven før han var der han skulle være og headet inn 3-0. Det forteller mye om Rosenborgs offensive problemer. At Børven aldri gir seg forteller mye om Børven. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DUKKE OPP OG SCORET: Det var ikke mye vi så til Torgeir Børven før han var der han skulle være og headet inn 3-0. Det forteller mye om Rosenborgs offensive problemer. At Børven aldri gir seg forteller mye om Børven. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg-Viking 3–0 (1–0)

DA ROSENBORG VAR gode vant de med tyngde, overbevisning og stor offensiv kraft. Mot Viking så du knapt toppscoreren fra 2019 (Torgeir Børven 21 mål) før 78 minutter var spilt. 3–0 er selvfølgelig resultatmessig overbevisende, men denne kvelden var tallene mest som sminke.

Rosenborg ser ikke ut som Rosenborg.

POENGTAP: Serieleder Bodø/Glimt gikk på sitt første poengtap da de gjestet Nadderud stadion torsdag kveld. Video: Fotball Media Vis mer

Rosenborg er faktisk ikke i nærheten av å se ut som Rosenborg.

DU SER DET på spillet og i disse coronatider hører du det også på vikartrener Trond Henriksen. 200 tilskuere kan ikke overdøve hvor misfornøyd han er. Tre scoringer på toppen av null baklengsmål er gode ting å ta med seg, men målt mot det han ikke liker er det stort sett alt han misliker du hører.

Det som har med Rosenborg-standarden å gjøre.

Det som forteller hvor lista egentlig ligger på Lerkendal.

DET ER LENGE siden vi skjønte at Rosenborg ikke kan bli seriemestere i 2020. Det som var galt i 2019 har ikke beveget seg framover og blitt spesielt mye bedre. Resultatene har vært bra de åtte kampene Trond Henriksen har vært sjef, men mye på grunn av gode marginer.

Mot Viking var keeper Julian Faye Lund klart best.

Det forteller mye.

DET ER IKKE bare på banen Rosenborg hangler videre. Også utenfor, fra huset som skal legge forholdene til rette for lagets prestasjoner, siver det ut nyheter det er vanskelig å ta på alvor. Ikke sånn å forstå at en trenerkones bidrag til kampforberedelser velter noe som helst, men så er det dette med hvordan det ser ut.

Det handler om profesjonalitet.

FØR I VERDEN hadde vi sagt det var litt søtt at kona til treneren hjalp mannen sin med å overføre kampanalyser til en minnepinne. På Toten hadde det vært greit i 2020 også. Men ikke i Rosenborg, ikke i Norges største fotballklubb.

Da blir det bare pinlig, og utad veldig dumt.

Nesten litt trist.

ROSENBORG ER EN klubb som gir inntrykk av å ha det meste på stell. De siste åra har vist at det ikke er tilfelle. Når krisa inntreffer er de blant de største amatørene i Norge.

Det så du sommeren 2018, det så du under treneransettelsen som tok seks måneder og ledet til Eirik Horneland, og det ser du i bakspeilet etter Eirik Horneland.

Rosenborg har ikke grep om sine egne problemer.

Når de ser at det de holder på med ikke er godt nok, hvilket var konsensus på styrerommet i 2018, før det gjentok seg gjennom 2019 og starten på sesongen 2020, finnes det ingen alternative planer.

DERFOR HAR TRENERVIKAR Trond Henriksen fått hjelp av sportsdirektør Micke Dorsin på feltet og av kona Tove hjemme foran PC-en. Fram til onsdagens midlertidige ansettelse av Geir Hansen som assistent ut året har det vært Rosenborgs fotballfaglige team gjennom sju kamper i Eliteserien.

Igjen, vi snakker ikke om FK Toten, et av 84 lag fordelt på seks avdelinger på nivå fire.

Vi snakker om klubben med den største økonomien og de største ambisjonene i Norge.

ROSENBORGS UTFORDRINGER ER mange og store. At Fru Henriksen hjelper mannen sin med data er ikke en av dem. Men det faktum at analysebiten på Lerkendal er på et nivå der hjelpsomme koner er et ledd i næringskjeden, avslører selvfølgelige mangler i en klubb som liker å framstå som størst og best.

Samtidig indikerer det hvorfor tingene er som de er på Lerkendal.

I LYS AV det er det ikke rart Rosenborg sliter. Når én ting ikke er på stell er det gjerne sånn at det er mange ting som ikke fungerer som de burde. Der alt som har med optimalisering av resultatene å gjøre, selve brødet og smøret i en toppklubb, bør være det første man viderefører når sportslig ledelse av forskjellige årsaker byttes ut.

Eirik Horneland dro fra Lerkendal 25. juni.

Inn mot Viking-kampen denne torsdagskvelden (30. juli) trengte Trond Henriksen fortsatt assistanse fra kona.

DET LØSTE SEG til slutt mot Viking. Fordi fotball innimellom er urettferdig. Etter en omgang full av feil, brudd og mangler ledet Rosenborg 1–0 til pause.

Til slutt, fordi det ble bedre, kom det to mål til.

Det er ikke alltid resultatet forteller den hele sannheten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!