VINNERTYPE. Her vinner Alm Taragon på Bergen Travpark etter stor galopp tidlig i løpet. Hesten er enorm favoritt i V75 på Jarlsberg.  Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VINNERTYPE. Her vinner Alm Taragon på Bergen Travpark etter stor galopp tidlig i løpet. Hesten er enorm favoritt i V75 på Jarlsberg. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

- Skal være folkebanker

Mener hesten er en klasse bedre.

Klikk her og grip sjansen. Du kan vinne 42 millioner!

- Han vinner!

- Det eneste jeg ikke kan gi er en garanti. Men jeg mener Alm Taragon er klassen bedre enn konkurrentene. Det er ikke mulig å komme nærmere en sikker vinner enn dette.
Han skal være folkebanker, sier Tom Erik Solberg.

Han er en uredd kar, både i banen og i uttalelsene. Det er slik spillerne vil ha det. Så får en heller gå på trynet en og annen gang etter en slik uttalelse før et løp.
- Jeg tror ikke distanseøkningen skal by på noe problem. Det er selvfølgelig også en fordel med kort vei fra stallen til hjemmebanen hans, sier Solberg.

Hissig galopp

Sist viste Alm Taragon en uvanlig side med å galoppere tidlig i løpet.
- Det var litt forskjellige omstendigheter i bildet. Han var på langtur, men det var ikke bare det. Han var hissig etter oppvarmingen, som ble foretatt med skylapper. Jeg klemte ham også litt mye med sidestengene. Det ble galopp. Men han gjorde jobben sin etterpå.
Faktisk så vant han ukjørt, som vi sier, forteller Tom Erik Solberg.

- Åpningen kommer

Solberg skal også kjøre Norheim Faksen i eliteløpet for kaldblodshestene. Det blir tet, om Solberg ønsker det. Men det er slett ikke sikkert.
- Kommer Feseth Lynet tidlig fram, er det godt mulig at jeg slipper føringen til ham. Det er såpass nivåforskjell mellom en del av disse hestene, at jeg tror åpningen kommer uansett, vurderer Solberg.

Gjesteoppsitt

Bo Westergaard kjører ikke på Jarlsberg denne lørdagen på grunn av en skade i handa. Solberg har fått et spennende gjesteoppsitt.
- Navy Seal har spurtegenskaper som få andre, om han får løpet sitt med riktige rygger og tempo underveis, mener Tom Erik Solberg.
Han fikk kjøre Navy Seal i Bergen i et V75-løp for to uker siden.
Det endte med seier.