- Skal være likt for alle

Vladimir Putin fordømmer måten landets idrett blir behandlet på.

REAGERER: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sergei Bobylev/AP/NTB
REAGERER: Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sergei Bobylev/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag trakk Norges Skiforbund seg fra flere møter som Det internasjonale skiforbundet (FIS) arrangerer denne uka. VG omtalte saken først.

Bakgrunnen er at russiske representanter var invitert til møtene.

I en fersk pressemelding, postet på Kremls hjemmesider, fordømmer den russiske presidenten Vladimir Putin måten landets idrett blir behandlet på. Han nevner ikke Norges valg spesifikt, men påpeker at sanksjonene ødelegger for Russland:

- Jeg legger merke til at de aggressive sanksjonene mot landet vårt påvirker mange områder, inkludert toppidretten. Russiske utøvere har mistet muligheten til å representere landet, og stemmen til Russland blir bevisst ignorert i de internasjonale organisasjonene og forbundene, skriver presidenten.

Putin mener at dette er stikk i strid med idrettenes kjerneverdi:

- Idretten skal være lik for alle og ikke blandes med politikk.

I brevet påpeker Putin at Russland, til tross for sanksjonene, kommer til å være et land som kommer til å arrangere konkurranser som er åpne for alle og følger den olympiske ideen.

Bakgrunnen for Putins ord er at Russland arrangerer et seminar hvor representanter skal diskutere framtida til landets idrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer