Vektdebatten i langrenn:

- Skal vi beholde monsterbakken?

Skipresident Erik Røste løfter nå slankedebatten i det norske skimiljøet inn i det internasjonale skiforbundet. Om monsterbakken skal beholdes, kan bli tema.

FORTIDAS KONKURRANSE? Det tok lang tid før norske langrennsløpere vant Tour de Ski. Nå vil skipresident Erik Røste diskutere avslutningsetappens framtid etter Dagbladets avsløringer. Foto: Pierre Teyssot / Splash News/ NTB
FORTIDAS KONKURRANSE? Det tok lang tid før norske langrennsløpere vant Tour de Ski. Nå vil skipresident Erik Røste diskutere avslutningsetappens framtid etter Dagbladets avsløringer. Foto: Pierre Teyssot / Splash News/ NTB Vis mer
Publisert

Erik Røste er Norges representant i styret i det internasjonale skiforbundet, FIS. Han følger godt med i debatten som har rast om ernæring, psykisk og fysisk helse i det norske skimiljøet de siste ukene.

Røste vil nå ha opplæring om spiseforstyrrelser inn på et tidligere tidspunkt i trenerutdanningen.

I tillegg til å ha dokumentert utbredt forstyrret spiseatferd og kroppspress blant dagens unge skiløpere, har Dagbladet blant annet avdekket slankepress på landslagene utover 1980-tallet.

- Det er veldig bra at dette kommer opp og blir satt søkelys på. Det gir oss ny kunnskap og større bevissthet, sier Røste, og fortsetter:

- De beste har sannsynligvis aldri vært bedre ivaretatt enn i dag gjennom landslagssystemet og Olympiatoppen. Det har vært gjort en systematisk og grundig jobb med fagfeltet i mange år, helt siden dette ble satt på dagsorden av Jorunn Sundgot-Borgen på slutten av 80-tallet. Når så mange unge rapporterer om utfordringer med forstyrret spiseatferd, er det viktig at det forebyggende arbeidet intensiveres. De som blir syke skal selvfølgelig følges opp, men det aller viktigste er å forsøke nå ut med så mye kunnskap og informasjon både til utøvere og trenere, at tallet på syke går dramatisk ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer