Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal vi gå for gull, må vi gå med Petter

TV 2s langrennsekspert er ikke i tvil.

SER INGEN ANDRE: Fredrik Aukland, i midten mellom Odd-Bjørn Hjelmeseth og toppidrettsjef Tore Øvrebø i OL-landsbyen, er ikke i tvil om hvem som bør gå den siste etappen for Norge i morgen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SER INGEN ANDRE: Fredrik Aukland, i midten mellom Odd-Bjørn Hjelmeseth og toppidrettsjef Tore Øvrebø i OL-landsbyen, er ikke i tvil om hvem som bør gå den siste etappen for Norge i morgen.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Alle langrennsinteresserte nordmenn har vært bekymret for Petter Northugs OL-form i en uke allerede. Etter gårsdagens 15-kilometer, mener TV 2s langrennsekspert det er grunn til å være bekymret for langt mer enn det.

Ifølge Fredrik Aukland er hele det norske stafettlaget nå et eneste stort spørsmålstegn.

- Mitt eneste ord nå er usikkerhet, fordi den eneste løperen som var sikker, var Martin Johnsrud Sundby. Nå er han plutselig utrygg, og da er det ingen av de norske løperne som er trygge. Det er en situasjon vi ikke er vant til, sier han til Dagbladet.

- De har satt seg selv i en veldig vanskelig situasjon. Nå må de prøve å snu den, og prøve å overraske på stafetten. Jeg håper jo at de klarer å henge med, og at Petter Northug snur alt og vinner stafetten. Da er vi redda igjen, men sannsynligheten for det ut fra hva vi har sett her, er mindre enn det vi kunne håpe.

Alt snakket om at noen andre enn Petter Northug burde avslutte for Norge, mener Aukland bare er tull. Sjur Røthe har ikke vist form i annet enn et testløp her i Sotsji, og Finn Hågen Krogh er allerede sendt hjem.

- Fins det noe annet realistisk alternativ til Petter Northug på ankeretappen?

- Nei, jeg mener Petter Northug er det beste alternativet på siste etappe. Hadde jeg ikke sett dagens løp ville jeg sagt at Martin Sundby var en god ankermann, men han er nok ikke god nok til å spurte seg til gull. Hvis man skal gå for gull må man gå med Petter.

Hele Norges coronakart