- Skal vi noen gang ta et nytt kvantesprang, må det bli nå

Skullerud værer sensasjon mot Spania i morgen.

SIKTER HØYT: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud på pressekonferansen på Netanya stadion fredag. Lørdag spiller Norge semifinale mot Spania i U21-EM i fotball i Israel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SIKTER HØYT: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud på pressekonferansen på Netanya stadion fredag. Lørdag spiller Norge semifinale mot Spania i U21-EM i fotball i Israel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NETANYA (Dagbladet): Det er ikke mange som tror Norge kan slå Spania i morgendagens semifinale i U21-EM, men Tor Ole Skullerud er i hvert fall en av dem som er sterk i troen i Israel.

På den offisielle pressekonferansen kvelden før kampen gjentok han stadig overfor norsk og internasjonal presse at han har så stor tro på gutta sine at han tror de kan vinne, både mot Spania i morgen, og også finalen i Jerusalem tirsdag.

- Vi har brutt så mange barrierer over en lengre periode, og gruppa vår har aldri vært sterkere enn den er nå. Hvis vi noen gang skal ta et nytt kvantesprang må det være nå, slo Skullerud fast.

Nøkkelen
For Skulleruds menn gjelder det først og fremst å være like gode defensivt som de har vært så langt i mesterskapet. Spania har spillere som treffer med pasninger uansett hvor trangt det er der.

- Og så må vi gi dem trøbbel i angrep også. Vi er nødt til å forstyrre pasningsspillet og bevegelsene deres, men hvis vi ikke klarer å holde på ballen når vi får den er vi i trøbbel, sier Skullerud til Dagbladet.

- Motstanderen blir ikke bedre enn dette. Sannsynligvis er dette et av de beste lagene i verden på dette nivået.

Ikke så travelt
Dagen i dag har U21-gutta brukt på å studere morgendagens motstander. Det er lett å la seg imponere av hva Thiago og Isco gjør med en ball, men keeper Arild Østbø tok de euforiske journalistene ned på jorda da han ble spurt om han forventet at den norske keeperen kommer til å bli travel i morgen.

- Jeg er ikke så sikker på at keeperen blir så travel, jeg. De har ikke skapt så mange sjanser så langt i mesterskapet, selv omde er gode til å holde på ballen, sier Østbø.