Skal vinne alt på Ullevaal

- Det er ikke tvil. Nå er det kamp igjen. Vi skal vinne alt på Ullevaal.Det var sangen som fulgte Vålerenga til cupfinaleseier i fjor. Nå synger Klanen av full hals igjen. For etter å ha gått til andre runde i cupvinnercupen kan alt skje.

Det var ikke mange nydelige detaljer å skimte på Ullevaal stadion denne torsdagskvelden. Men verken Vålerenga eller Rapid Bucuresti var på gressmatta for å underholde.

- Dette var en real arbeidskveld, sier Vålerengatrener Lars Tjærnås. Han forteller at Drillo ringte ham fra sykesenga i pausen.

- Han fulgte kampen på radio, og hørte at vi mista ballen ganske mye. Så det er tydlig at han er bedre. Det ville vært litt patetisk om han skulle gi meg noen råd uten å ha sett kampen. Men han stilte noen spørsmål som gjorde at jeg fikk litt å tenke på.

Tjærnås synes kampen gikk ganske greit.

- Vi har brukbar kontroll, og hadde de to største sjansene. Jeg er veldig stolt av gutta.

Også Rapids trenere roste VIF for å ha spilt en god kamp.
- Vålerenga spilte taktisk perfekt. De har et veldig bra lag, og kan nå langt i cupvinnercupen.

Hai Ngoc Tran ble kåret til kampens beste spiller av Klanen.

- Det var en tøff kamp, men den var ganske rein, sier Tran. Han var et eneste stort smil.

Annulert mål

Det var kampens nerve som gjorde den spennende. Spillet var preget av dårlige pasninger, personlige feil, Rapid-spillere med Hollywood-meritter og en dommer som ble kastet ut fra blokkfløytetimene grunnet overengasjement.

Vålerenga var klart farligere enn Rapid Bucuresti de første 30 minuttene. Nærmest mål var VIF da Jon Eirik Ødegårds skudd ble blokkert på streken av en Rapidspiller etter 24 minutter. Så tok Rapid over. Gang på gang driblet de seg gjennom Vålerengaforsvaret. I det 33 minutt fikk de ballen i nettet. Men målet ble korrekt annulert for offside.

Det var spesielt på Vålerengas høyrekant at Rapids teknikere satte fart, men en tøff Joachim Walltin la ned den ene motstanderen etter den andre. At han pådro seg nærmere ti frispark, spilte ingen rolle. For Rapid skapte nesten ingenting på noen av dem.

- Rapid-spillerne datt veldig lett, sier Joachim Walltin til Dagbladet :på nettet.

- I tillegg kom de med mange spillere framover. På de verste hadde de bare et par mann i forsvarsrekka. Men jeg tar det litt roligere innenfor straffefeltet. Og jeg har aldri laget en straffe i hele mitt liv, så det var jeg ikke nervøs for.

Kjempedeilig

I annen omgang så Vålerenga ut til å våkne. To minutter etter pause skrudde Jon Eirik Ødegård et skudd i stanga. Skuddet kom så overraskende på Rapids keeper at han satt seg fast i nettmaskene.

Vålerenga fortsatte å pumpe lange baller mot Carew. Og til tider var avstanden mellom ham og midtbanen stor nok til at det kunne vært anlagt en middels stor handlegate der. Lille-John glimtet til med noen brasillianske finesser, men spilte ikke særlig mer enn til middels karakter. Men hva gjør vel det?

- Dette var kjempedeilig og kjempegøy, sier Carew.

- Men Rapid hadde bestemt seg for å ta meg, og spilte ganske stygt. Jeg skulle hatt minst ti frispark, men fikk bare ett.

Det var Lille-John som hadde kampens største sjanse. 31 minutter ut i andre omgang fikk han ballen fire meter fra Rapids mål. Men han pirket den utenfor.

- Ballen kom litt overraskende på meg. Keeperen kom fort, og jeg måtte «touche» ballen med vrista. Jeg burde nok ha scoret, men sjansen var ikke så stor som den kunne se ut.

Og Lille-John hadde vel egentlig gjort sitt allerde i cupens første runde, etter to mål i bortekampen mot Rapid.

Godt fornøyd

Klanen liker seg egentlig ikke på Ullevaal stadion. Da Vålerenga vant cupfinalen sang de at det holdt med ett besøk på Ullevaal i året. Men nå vil de helt sikkert tilbake flere ganger. I hvert fall for å spille flere kamper i cupvinnercupen. Lars Tjærnås er godt fornøyd med både Bislett og Ullevaal.

- Vi har sittet i denne garderoben to ganger på kort tid nå og har vunnet viktige kamper. Jeg føler meg mer hjemme på Bislett. Men vi har jo gode minner fra Ullevaal også.

Klanen ble stående igjen lenge etter at kampen var ferdig. Og sjelden har de sunget så pent og høyt. Men på søndag er det tilbake til nedrykkstriden. Da skal de til Lerkendal for å møte Rosenborg i seriekamp.

- Den kampen har jeg ikke tenkt på ennå, sier Tjærnås.

- Men hvis vi tar poeng på Lerkendal, er det ren bonus.

JUBLER IGJEN:</B> Kjell Roar Kaasa og John Carew storkoste seg på Ullevaal i dag: -Dette var kjempedeilig og kjempegøy, sier Carew.<br>