Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal vinne amatørløpet

Eks-proffkusk får oppdraget.

KJØRER SOM EN PROFFKUSK.Edvard Kristiansen har vært profesjonell i en årrekke. Nå skal han vinne amatørløpet i V65-6 onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
KJØRER SOM EN PROFFKUSK.Edvard Kristiansen har vært profesjonell i en årrekke. Nå skal han vinne amatørløpet i V65-6 onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Onsdag henter trener Trond Anderssen ned den rutinerte toppkusken Edvard Kristiansen fra Leangen for å vinne med Langelidgutten i et amatørløp. Fra et nydelig spor lukter det seier i V65-finalen. Langelidgutten kan være en alt banker.

Edvard Kristiansen har en lang karriere som proffkusk og konkurrerer jevnt mot de beste på Leangen hver løpsdag. Han får mange kuskeoppdrag og gjør det fortsatt svært bra i sulkysetet.

Det kan bli rått parti på onsdag, hvis Langelidgutten har fått orden på helsa igjen.

Trond Anderssen kommer til Bjerke med to skarpskodde favoritter i V65.

Langelidgutten har ikke fått det til å stemme i sine to siste starter. Forklaringen på den svake innsatsen er halsbetennelse.

- Langelidgutten har slitt med halsbetennelse og er behandlet. Han trener fint og står i et perfekt spor. I tillegg har han en rutinert og dyktig kusk. Ja, jeg vil si feltets beste kusk, sier trener Trond Bullern Anderssen.

- Langelidgutten skal på alle bonger, råder treneren.

Vant sportrekningen

Megaman Neo har også tidvis slitt med helsa  og måtte stå over Oslo Grand Prix på grunn av krysslammelse. Men nå ser det ut til at han har funnet melodien. Sist danset 6-åringen av gårde til solid seier i langt tøffere selskap i Kristen T. Gundersens æresløp.

Megaman Neo er stor favoritt i V65-3 fra et bra startspor. Nå møter han enklere selskap og trakk det mest fordelaktige sporet kontra hovedutfordrer Cromwell.

-  Vi var heldige og trakk et perfekt spor innenfor Cromwell. I denne klassen er posisjonene ofte helt avgjørende, forklarer Trond Anderssen.

- Megaman trener bra og han var strålende da han vant enkelt i hardere lag i V75 sist. Cromwell er god, men vi slo ham sist, påminner Bullern.

- Vi har lettet litt på treningsopplegget til Megaman den siste tiden, og det har slått positivt ut. Han får rettbane- og rundbanejobb to ganger i uken med rideturer i mellom. Det trives han godt med, og det fungerer fint.

Distansen passer Megaman bra. Han galopperer ikke like lett når han er i orden. Her ligger det an til tidlig tet. Jeg synes det ser ut som en god vinnersjanse, sier landets mestvinnende trener, sier landets største trener. 
 

Kusk Lars Anvar Kolle kusker Megaman Neo i V65-3 på Bjerke onsdag. Han håper å lede hele veien.

- Det er Cromwell jeg er redd for. Ellers ser det ut som en god vinnersjanse.

- Megaman Neo er i kjempefin form. Vi ladder fra start, og jeg håper å lede hele veien, innrømmer Lars Anvar Kolle.

Skreddersydd løp

Maud i V65-1 har et skreddersydd løp på papiret med innerspor og sprintdistanse. Lars Anvar Kolle kusket hoppa sist i lunsjtrav på Bjerke. Da var det trolig seieren som glapp, da hoppa spratt i angrep i siste sving.

- Maud feilet i angrep for meg i siste sving. Vi hadde vært dårligst toer uten galoppen, sier Lars Anvar Kolle.

- Maud har helt riktige forutsetninger og hun har fordel av voltestart. Hun skal nok være med å gjøre opp om seieren, sier Lars Anvar Kolle. Maud kuskes av Geir Vegard Gundersen.

- Hva med dine øvrige oppsitt onsdag, Lars Anvar Kolle?

- Gjerdingen (V65-1) er det en premie som gjelder for. Hellepål (V65-5) og Be My Lioness (1.løp) kan jeg ingenting om.

- Hva med Langelidgutten som skal kuskes av rutinerte Edvard Kristiansen i amatørløpet som går som V65-finalen?

-    Langelidgutten har skyhøy kapasitet. Han var dårlig i Bergen og svak gangen før det. Han er litt variabel. Han skal være forbedret nå. Og han møter enklere lag enn han er vant til. Langelidgutten skal kjempe helt i toppen, tror Lars Anvar Kolle.

Cromwell hovedutfordrer

Per Oleg Midtfjeld tar turen til Bjerke med stallhestene Cromwell og McLaren.

Cromwell og Megaman Neo har hatt flere nappetak. Cromwell tapte sportrekningen også sist og ble slått av en opplagt Megaman Neo.

Onsdag er det igjen Megaman Neo Midtfjeld ser som den hardeste utfordreren til Cromwell.

- Blir det helstengt hodelag og en skoløs Cromwell vi får se onsdag?

- Jeg har ikke bestemt meg med hensyn til hodelag ennå. Det er mulig at det blir helstengt. Cromwell løser strålende fra start med helstengt hodelag. Men han kommer til å gå med sko denne gang. Det skal ikke spille så stor rolle. Cromwell trener fint og holder godformen.

- Det er kun Megaman Neo i mot. Det kommer til å stå mellom disse to, erklærer Per Oleg Midtfjeld.

- Når det gjelder McLaren, så kjører vi for best mulig premie.

Perfekte forutsetninger

Geir Vegard Gundersen kusker favoritten Maud i V65-1 onsdag.

- Maud har perfekte forutsetninger. Men formen er jeg litt usikker på. Hun har fordel av voltestart og er roligere da. Opp mot sitt beste skal hun ha en topp vinnersjanse, sier kusk Geir Vegard Gundersen.

Her er Gundersens vurderinger av øvrige oppsitt:

Titans Victory (1.løp) har litt kapasitet, men han er fersk og urutinert. Først og fremst skal ha få mer rutine og trave feilfritt. En brukbar premie er målet.

Høiby Rutta (V65-2) har travet mange gode løp. Hun er trippelaktuell og skal med på litt gardering.

San Soir (V65-3) møter gode hester. Han traver fine løp, men en brukbar premie er målet.

Arnies Creation (V65-4) har en viss kapasitet. Han var veldig pigg nest sist. Sist feilet han i første sving og travet bare på det jevne etterpå. Vi er fornøyd med en fin premie, sier Geir Vegard Gundersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media