- Skal vinne et slikt løp hver dag hele uka

Men Frode Hamre redd for at storfavoritten skal stresse seg opp i starten.

(Dagbladet.no): Cream Of Arnie har radet opp seirer for sin trener og kusk Frode Hamre i år. Lørdag har ekvipasjen toppsjanse til å ta  sin niende årsseier - i V75-4 på Jarlsberg.

Dagbladets travekspert rangerer også Cream of Arnie som et vinnervalg, men velger annen banker. Her kan du klikke deg inn og kjøpe ekspertens forslag.

Jarlsberg-uka med løp hver dag fra onsdag til søndag er sommerens store happening i trav-Norge.  Mange legger ferien til Vestfold-banens største travdager.

Vestfold-trener Frode Hamre har fire stallhester til start lørdag. Cream Of Arnie (V75-4), Eternal O. (V75-6) og D’or D’ Anou (V5A-2) har alle fine vinnersjanser. 

Cream of Arne  har gjort det meste rett. 10 starter har resultert i åtte seire. To ganger har 4-åringen galoppert seg bort.

- Han kan feile

- Hesten har veldig stor kapasitet. Jeg er litt usikker på ham på startsiden, han kan galoppere og stresse seg litt opp like før start.

- Men feilfritt vinner han et slikt løp hver dag  hele uka, sier trener og kusk Frode Hamre, som har mange fine hester på stallen.

 80 I SEIERSPROSENT:  Cream of Arnie har vunnet åtte av 10 løp i år. Lørdag skal det være en ny, god vinnersjanse i V75-4 på Jarlsberg, mener trener og kusk Frode Hamre. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
80 I SEIERSPROSENT: Cream of Arnie har vunnet åtte av 10 løp i år. Lørdag skal det være en ny, god vinnersjanse i V75-4 på Jarlsberg, mener trener og kusk Frode Hamre. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

- Eternal O. var veldig bra i kvalifiseringen til Jarlsberg Grand Prix Hoppeløp. Hun har tatt det løpet bra, og er en av vinenrkandidatene i lørdagens finale.

- D’or D’Anou (V5A-2) er ingen utpreget vinnertype. I tillegg står hun i bakspor. Hun har et helt riktig løp, men baksporet trekker ned da hun ikke får utnyttet starthurtigheten sin. Hun holder fin form, men vi trenger klaff herfra. I så fall er hun  hun ikke borte i seierssammenheng.

Liker ikke langdistanse
- Digital Charcoal (V75-7) har vist veldig bra form de to siste startene. Hun har ingen fordel av langdistansen 2620 meter, men kan ende blant de tre på sin fine form.

- Early Morning Song (V75-2/V5A-4) slet med halsinfeksjon sist. Det løpet er bare å glemme. Han møter veldig gode hester, og er litt usikker på voltestart. Han får neppe med utfallet å gjøre, sier Frode Hamre om hesten som trenes av Lars Magne Søvik.

- Arctic Bear (samme løp) avsluttet veldig bra sist og holder fin form. Men bakspor på tillegg trekker ned. Herfra blir det altfor langt frem. Arctic Bear trenes også av  Søvik.

Outsidere fra formstall

Geir Kihle har en lang og merittert liste over gode ungheststjerner. Lørdag sender han ut tre av stallhestene.

Andrea Corall og Honey Ram kvalifiserte seg begge Jarlsberg Grand Prix for hopper 4 år (V75-6).

- Andrea Corall er i fin utvikling og trakk et fint spor. Hun kan ende blant de tre beste med full klaff på løpet, men de Muscles G.T. og Eternal O.  blir det vanskelig å slå, tror trener Geir Kihle.

- Honey Ram er rask fra start. Hun kan sikre seg en god posisjon direkte. Jeg er godt fornøyd med en premie.

- H.G. Elessar (V75-3) skuffet litt på Leangen sist, men var syk da. Han har trent ok, men jeg er litt usikker på formen. Han kan være en liten outsider, opplyser treneren.

Seire renner inn

Geir Kihle satser mest på unghestene. Hjemme på Herkjeft gård i Fon i Vestfold trener han 18 hester, og ingen av dem er eldre enn fire år.

Stallhestene har toppform, og seirene har "rent inn" de siste ukene. Siste vinnerne fra Team Kihle var outsideren Easy Livin i V65 onsdag og Broadway Arvells torsdag. Til helgen kan det bli mer moro på stallen.

SEIRENE TRILLER INN: Hestene til Vestfold-trener Geir Kihle vinner løp over en lav sko om dagen. Til lørdagens V75 kommer trener og TV-kommentator Kihle med tre hester.