-  Skal vinne ett løp

Henning Solberg (32) skal kjøre minst 12 VM-runder i rally i 2006 - og lover å vinne ett av dem.

Onsdag kveld fikk Hennings manager Jim Carlsen på plass de siste sponsorbrikkene som sikrer en storsatsing i det franske satellit-teamet Bozian, hvor storebror Solberg skal kjøre en fullspekket Peugeot 307 i kommende VM-sesong.

Henning selv lå på stranda i Hurghada i Egypt da avtalen ble klar. Der fikk han blant annet oppleve det fantastisk fargerike undervannslivet på snorkeltur i rødehavet. I går kveld landet han og familien på Gardermoen, og nå skal Henning starte jakten på storfiskene i rally-VM.

15-20 mill.

-  Jeg skal vinne ett løp, og sjansen er nok størst i Sverige. Der var jeg bare en punktering fra pallplass i fjor. I tillegg skal jeg på pallen i flere løp. Såpass må målsettingen være. Jeg skal tross alt kjøre bilen som har den beste og sterkeste motoren av alle, sier en overivrig Henning Solberg til Dagbladet.

I det franske Bozian-teamet blir Henning og kartleser Cato Menkerud lagkamerat med østerrikeren Manfred Stohl, og ettersom de skal kjøre mer enn ti VM-runder får de også score poeng i både fører-VM og fabrikkmesterskapet (for Peugeot).

Henning og Cato går altså tilbake til Bozian, som de også kjørte for i 2004, før de rattet for Ford i 2005. Neste sesong slår likevel alt av tidligere satsinger. Med et budsjett på mellom 15 og 20 millioner kroner forventes det nå at duoen leverer gode resultater.

Må levere

Jim Carlsen er ikke med på at det er «nå eller aldri» for Henning. Men han legger ikke skjul på at gutta nå er nødt til å levere gode resultater om de skal få med sponsorer på samme nivå også i framtida.

 SISTE LØP:  I september i år kjørte Henning Solberg sitt foreløpig siste løp i Rally-VM i Wales. Han tror på pallplass i flere løp neste år. Foto: Scanpix
SISTE LØP: I september i år kjørte Henning Solberg sitt foreløpig siste løp i Rally-VM i Wales. Han tror på pallplass i flere løp neste år. Foto: Scanpix Vis mer

-  Om Henning kjører som ei kjerring, så blir det ikke noe mer. Med den bilen de nå får, og med den erfaringen de nå har opparbeidet så forventes det at de kjemper om pallplassering i flere løp. Det er det ingen tvil om, sier Carlsen til Dagbladet.

Mens avtalene har falt på plass den siste uka har Henning fulgt alt fra solen i Egypt.

Telefon-ferie

-  Om Henning fortsatt er gift når han kommer hjem fra Egypt, så skjønner jeg ingen ting. Han har jo sittet i telefonen hele tida, enten med meg, sponsorene eller teamet. Familien har nok følt at han har vært helt fraværende, ler Jim Carlsen.

NB! Henning Solberg og Cato Menkerud har begge deltatt i 28 VM-runder totalt. De to siste åra har de kjørt sju VM-løp begge sesongene. Neste år blir det altså minst 12.