- Skal vinne UEFA-cupen

John Arne Riise (22) har ristet av seg ydmykelsen i Champions League, og nærmest lover Livepool-fansen nytt UEFA-cup trofé hjem til Anfield.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WIEN (Dagbladet): - Klart vi var skuffa da vi røyk ut av Champions League, men det er historie. Nå tenker jeg kun på at vi skal spille UEFA-cup. Og den skal vi vinne, sier Riise til Dagbladet.

Liverpool har hatt marginene mot seg den siste tida, men John Arne er sikker på at det snur.

- Ja, fordi vi skaper sjanser. Det så du i kampen mot Sunderland. Det er bare uflaks at vi ikke scorer.

- Det kostet dere ligaledelsen?

- Ja, men vi vil vinne den også. Vi vil vinne alt. Og et ligagulll vil være det aller største nå.

Fristed

Riise vet at det vil bety mye for de helrøde. Ikke bare for spillerne.

- Klart. Det er utrolig mange Liverpool-fans rundt om i verden som husker 70 og 80-tallet. Det forstår jeg når jeg er hjemme i Ålesund, og møter folk med minst ti år gamle Liverpool-drakter. Det er utrolig gøy, sier Riise.

I fjor spilte Riise mest på venstreflanken til Liverpool. De siste kampene har han vært henvist til backplassen. Det har han ingen problemer med. Men samtidig innrømmer han at det er artig å få spille midtbane på landslaget. Det blir et lite sportslig fristed.

Guts

- Ja, jeg har jo alltid vært en offensiv spiller, og føler at jeg får gjøre mer av det jeg kan i den rollen jeg har hatt på landslaget. Selv om det blir veldig mye defensiv løping der også. Men jeg liker det systemet vi har nå, der Ole Gunnar kan ligge litt bak spissen og styre spillet framover.

- Du er toppscorer i EM-kvalikken. Det varer vel ei stund?

- Ha, ha, tror du. Plutselig scorer Solskjær hat-trick, og da er jeg historie.

- Men det må være en styrke for Norge at midtbanespillere skriver seg inn i scoringprotokollen?

- Klart det. Og akkurat nå er det utrolig gøy å være med på landslaget. Vi har en enorm guts i laget, og det er viktig at vi greier å holde den oppe i kampen mot Østerrike i dag, sier Riise.

pab@dagbladet.no

GODFOT:</B> John Arne Riise satser på nye mål for Norge. Og seriegull og UEFA-cup-triumf med Liverpool. - Jeg har spilt mye, men er ikke sliten. Jeg er sulten på å vinne alt, sier Riise til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer