Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal vise at dette er et engangstilfelle

Hushovd mister OL, men er mer motivert enn noen gang.

MISTER DRØMMERITTET: På grunn av virusproblemer har Thor Hushovd bestemt seg for å droppe sesongens aller største mål, OL I London. Her er han før etapperittet Polen rundt, som han ble nødt til å trekke seg fra forrige uke. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
MISTER DRØMMERITTET: På grunn av virusproblemer har Thor Hushovd bestemt seg for å droppe sesongens aller største mål, OL I London. Her er han før etapperittet Polen rundt, som han ble nødt til å trekke seg fra forrige uke. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag kom den ventede meldingen om at Thor Hushovd (34) blir nødt til å stå over OL i London på grunn av virusproblemene som også har satt ham ut av sommerens Tour de France.

Da det ble klart at oksen måtte stå over Touren, satte han OL-rittet som sesongens store mål, men nå som også det ryker, føles det naturlig nok som en dyp skuffelse.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffa. OL har vært et veldig stort mål for meg, men når kroppen ikke fungerer er dette den rette beslutningen, sier han til Dagbladet.

- Vanskelig beslutning
Hushovd måtte bryte Polen rundt forrige uke fordi kroppen fortsatt var preget av virusproblemene. Da forsto han raskt at det blir med OL-drømmen.

- Det er ingen tvil om at det var en vanskelig beslutning, men sånn som beina kjentes i Polen, ga svaret seg selv. Akkurat nå er det viktigste å finne ut av hva som er feil, sier han.

34-åringen signerte en lukrativ kontrakt med det stjernespekkede BMC-laget i fjor høst, men selv om det amerikansk-sveitsiske laget har store forventinger til eks-verdensmesteren, har de støtte ham gjennom den vanskelige tida.

- Støtten fra laget har heldigvis vært bra hele veien. Jeg hadde en god prat med dem da jeg bestemte meg for å droppe OL på lørdag, og det er klart at det gjør dette lettere, sier han og legger til:

- Det er uansett betryggende å vite at jeg har to år igjen av kontrakten med BMC. Jeg kan love deg at jeg har lyst til å vise at denne sesongen er et engangstilfelle.

- Prioriterer framtida
Olympiatoppen og Norges Cykleforbund tok tidligere i dag ut unggutten Vegard Stake Laengen som Hushovds erstatter til London, noe som fikk rutinerte Gabriel Rasch til å rase.

Hushovd er imidlertid forsiktig med å kritisere beslutningen til sykkelsportssjef Steffen Kjærgaard, selv om han er en god kamerat av Gabba.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på den diskusjonen. Både Gabba og Vegard fortjener plassen, og grunnen til at Steffen har tatt ut Vegard og ikke Gabba, er nok at han prioriterer framtid framfor erfaring, sier han.

Sørlendingen røper overfor Dagbladet at det ikke er aktuelt for ham å tilby erfaringen sin i en konsulentrolle i forbindelse med OL-rittet.

Venter en sønn
- Det er uaktuelt for meg å bistå som konsulent, og jeg tror ikke de trenger meg heller. De har dyktige folk som vil løse det som dukker opp i OL helt fint, sier han.

Hushovd kommer til å være hjemme i Monaco den nærmeste tida. Og selv om han åpenbart er skuffet over å miste sesongens største mål, har han i hvert fall noe langt større å se fram til.

Kona Susanne har nemlig termin til uka.

- Det gjør det selvfølgelig lettere når jeg har noe sånt å se fram til. Kona mi er høygravid, og venter barn neste uke, sier Hushovd som røper at det blir en sønn denne gangen.

Fra tidligere har han og kona datteren Isabel (3).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media