Skallebanket konkurrenten

I kampen om den grønne trøya brukes alle knep: Her ser du Robbie McEwen skalle til Stuart O\'Grady rett før målstreken, mens Thor Hushovd sliter med sure bein helt til venstre i bildet.

TOURS (Dagbladet): I en vill kamp for å ta igjen Tom Boonen, gikk australske Robbie McEwen over streken i kampen mot Stuart O\'Grady. Forhåndsfavoritten presset landsmannen ut av stilling med hodet, og endte opp med å bli diskvalifisert fra sin tredjeplass.

Og Hushovd jubler over at en av hans hardeste konkurrenter mistet viktige poeng i kampen om trøya.

-  Veldig gode nyheter, sier Hushovd, som ellers hadde lite å juble over etter en svak tiendeplass (som ble til niende etter disken) i går.

Dyret Thor

TV2s sykkelekspert, Johan Kaggestad, sier det er viktig å være aggressiv i spurten.

-  En må være som McEwen, det er en veldig tøff kamp om plassene, sier han til Dagbladet.

Journalist Tim Maloney i Cycling News, sa til Dagbladet.no søndag at han ikke ser på Hushovd som en reell utfordrer til den grønne poengtrøya fordi nordmannen er for snill.

-  Det er jeg ikke enig i. Thor er en rolig og snill person når han ikke sykler, men kan være et dyr i spurten, sier Kaggestad.

SLAGSMÅL:Hovedfeltet mot mål. Thor Hushovd (helt til venstre i bildet) henger ikke helt med i spurten. Legg merke til Robbie McEwen som skaller ned Stuart O\'Grady. Daniel Sannum Lauten
SLAGSMÅL:Hovedfeltet mot mål. Thor Hushovd (helt til venstre i bildet) henger ikke helt med i spurten. Legg merke til Robbie McEwen som skaller ned Stuart O\'Grady. Daniel Sannum Lauten Vis mer

Også i går måtte Hushovd vise seg fram sine mer animalske sider. Spanske Juan Antonio Flecha ville ligge på hjulet til Hushovds lagkamerat Jaan Kirsipuu, men Grimstad-gutten brukte albuer og sin voldsomme styrke og fikk til slutt kommet seg inn der han skulle.

-  Jeg måtte kjempe for å henge på Kirsipuu. Jeg måtte bruke en del krefter, men hadde ikke noe valg. Jeg kunne ikke bare slenge ut armen og dytte Flecha i grøfta. Det hadde vært usportslig.

Uunngåelig

Han mener slike dueller er uunngåelig når det spurtes som verst.

-  Alle vil vinne, og det er farlig der inne. Likevel kommer vi til å fortsette på denne måten, det er slik det må være.

Sjøl om duellene med Flecha kostet Hushovd verdifulle krefter i går, skyltes den svake niendeplass en feilvurdering fra nordmannens side.

For etter å ha blitt trukket perfekt opp (sykkelfolkets uttrykk på det å bli hjulpet fram til spurten, journ. anm.) av lagkompisene, med Jaan Kirsipuu i spissen, startet nordmannen sluttspurten for tidlig og var tom for krefter på de avgjørende meterne.

Suveren Boonen

-  Kirsipuu gjorde en perfekt jobb, det var min feil at det ikke ble seier. Jeg merka at jeg ikke hadde mer i beina mot slutten, det var mer vind enn jeg trodde.

-  Jeg bør klare å dra 250 meter, men klarte ikke det i dag. Jeg burde venta i 30, 40 kanskje 50 meter til.

Mens Hushovd feilberegnet bort viktige spurtpoeng og McEwen skallet bort en tredjeplass, sprintet belgisk Tom Boonen inn til sin andre strake etappeseier og leder kampen om den grønne trøya suverent med sine 70 poeng. Stuart O\'Grady er nummer to, 20 poeng bak. Peter Wrolich og Thor Hushovd (47 poeng) følger like bak.

-  Boonen virker sterk, sterkere en forventet, sier Hushovd.

-  Likevel er det langt fra kjørt. Det er mange etapper igjen.