- Skallet ned ekskjæresten

Rettssaken mot Ryan Giggs (48) startet i Manchester mandag. Den tidligere Manchester United-stjerna er tiltalt for blant annet vold mot en tidligere kjæreste.

ALVORLIG: Den Manchester United-spilleren Ryan Giggs på vei til rettssak. Foto: AP/NTB
ALVORLIG: Den Manchester United-spilleren Ryan Giggs på vei til rettssak. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På rettssakens første dag kom det frem flere detaljer fra forholdet mellom de to.

Ifølge aktor Peter Wright skal Giggs den 1. november 2020 ha skallet ned sin ekskjæreste.

Hun ønsket å forlate Giggs og planla å forlate huset før han kom hjem. Det rakk hun ikke, og det brøt ut en krangel mellom de to, der Giggs angivelig «klikket».

Aktor forteller at Giggs dyttet fornærmede i gulvet, noe som førte til blåmerker på armen hennes. Hennes søster, som også var i huset, brøt inn i krangelen i et forsøk på å hindre ytterligere skader, uten å lykkes.

Giggs skal videre ha slått sin ekskjæreste med albuen, før han «fullstendig mistet kontrollen» og skallet henne i ansiktet, melder Sky.

– Han ble idolisert av sine tilbedende fans og støttespillere. På banen var ferdighetene hans formidable og noe fantastisk. Utenfor banen, i privatlivet hjemme eller bak lukkede dører, var det, og vi hevder fakta avslører, en mye styggere og mer uhyggelig side ved karakteren hans, sa aktor Wright ifølge NTB.

– Dette er en historie om kontroll og tvang mot en kvinne som trodde hun var elsket og respektert. Dessverre var virkeligheten veldig annerledes.

ILLUSTRASJON: Ryan Giggs i rettslokalene der han skal forsvare seg mot alvorlige tiltaler. Foto: Pa Photos/NTB
ILLUSTRASJON: Ryan Giggs i rettslokalene der han skal forsvare seg mot alvorlige tiltaler. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

Giggs har hele veien avvist alle anklager. Detaljene i tiltalen er blant annet at waliseren sparket henne i ryggen og kastet henne naken ut av et hotellrom etter at hun anklaget ham for utroskap, skriver NTB.

Rettssaken er ventet å vare i to uker, men den kan trekke ut i en tredje uke, opplyser The Athletic.

Siktelsene mot den tidligere Manchester United-stjerna har en strafferamme på fem års fengsel.

Tidligere i sommer gikk Giggs av som landslagstrener for Wales etter at vikartrener Rob Page ledet nasjonen til sitt første VM siden 1958.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer