Skallet ned treningskamerat

Under en treningsleir på Tenerife ble en 17 år gammel Oslo-sprinter sist torsdag skallet brutalt ned av en tre år eldre treningskamerat. Offeret lå to døgn på sykehus med nesebrudd og hjernerystelse.

Overfallsmannen er den samme som i januar beskyldte Aham Okeke for å prøve å lure ham til å smugle dopingmidler til en treningsleir på Lanzarote. Han er medlem av friidrettspresident Anne Thidemanns klubb Tjalve og regnes blant Norges 8- 10 beste 400-meterløpere.

Etter det Dagbladet erfarer blir han i dag politianmeldt for det umotiverte overfallet på BUL-sprinteren han har trent sammen med i to år.

I samråd med moren velger den voldsutsatte 17-åringen foreløpig å la være å kommentere saken.

- En tragisk hendelse har skjedd. Ikke nødvendig å gjøre vondt verre, sier moren.

- Slike saker kan vi meget vel klare oss uten, sier friidrettsforbundets generalsekretær Trond Pedersen.

Svartnet

Under ledelse av to BUL-trenere var gruppen med friidrettstalenter på treningsleir på Tenerife i to uker. Etter opplysninger Dagbladet sitter inne med, var gjerningsmannen i generelt dårlig humør under hele oppholdet. Torsdag sprakk han fullstendig på treningsbanen. Han skjelte først ut en 15 år gammel utøver, men ble forsøkt stoppet av 17-åringen. Noen sekunder seinere gikk han helt inn i ansiktet på 17-åringen, og spurte hva han glodde på.

«Deg,» svarte BUL-sprinteren, til daglig elev ved Vang Idrettsgymnas - og ble skallet rett i bakken.

- Hadde flaks

17-åringen ble fraktet direkte til sykehuset og operert for et komplisert nesebrudd. Legene fryktet at beinsplinter skulle skade øynene. Lørdag ble han skrevet ut. Søndag returnerte han til Norge. Nå plages han bare av lett hodepine.

- Han hadde flaks. Det kunne gått så mye verre, sier en kilde til Dagbladet.

  • Overfallsmannen nekter å kommentere saken overfor Dagbladet fordi han føler seg dårlig behandlet i dekningen av Aham Okeke-saken.

Trond Pedersen ble først orientert om saken av Vangs idrettssjef Håvard Johansen i går ettermiddag.

- Jeg skal snakke med Anne Thiedemann i kveld. Vi følger opp saken i morgen, sa Trond Pedersen til Dagbladet i går kveld.