Skalv etter skjebnekampen

Kathrine Maaseide strålte av glede etter den viktige seieren mot Sveits.

-  Det var to nervøse lag utpå der, begge måtte vinne. Jeg skjelver fortsatt, gliste Maaseide til TV2 Nettavisen etter kampen.

Sammen med sandvolleyball-makker Susanne Glesnes måtte hun vinne mot de samme sveitserne som ble deres overkvinner i EM-finalen i juni.

Et godt gjennomført førstesett la grunnlaget.

-  Da spilte jentene veldig bra, men det er også dette nivået de må ligge på om de skal nå langt i OL, sier landslagssjef Tor Inge Askeland til Dagbladet.

Maaseide/Glesnes havnet bakpå i det andre settet, og tapte fortjent. I det siste og avgjørende settet viste de imidlertid styrke. Etter å ha ligget ett poeng bak opp til 10- 10, snudde de kampen og vant 15- 13.

Nå venter Canada i den siste gruppekampen. Med seier er plassen i åttendedelsfinalen sikret, med 2- 1-tap er det mulig å kvalifisere seg som en av de beste treerne.

-  Men det avhenger så mye av andre lag, at det ikke er noe vi kan basere oss på. Vi må gå for seier for å være sikre på å gå videre, sier Askeland.

BANKET TIL: Kathrine Maaseide ser makkeren Susanne Glesnes banke inn et poeng mot sveitserne Schnyder/Kunh i går. De norske jentene vant 2- 1 i sett.