Skam dere, RBK

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Odd 3- 5. - No tar æ barten - æ skjæmmes, sa fotograf Østhuus i pausen. Det spontane ønsket om å fjerne den trønderske uniformen handlet om mer enn fotball.

For Rosenborg - den folkeligste av alle norske klubber - framsto uten verdighet i går ettermiddag. Med en banespeaker så nedlatende at det var pinlig og kvalmende.

- Da var det faktisk scoring til Odd, sa stemmen etter gjestenes første avkledning av Rosenborg-forsvaret. På 0- 2 ble vi minnet om at også Borussia Dortmund hadde den ledelsen på Lerkendal. Og med 0- 3 til pause - og etter en offensiv fotball det så ut som om Odd hadde klonet rett ut av Nils Arne Eggens go'fot - var det jo sjølsagt 45 minutter igjen.

Underforstått:

Det handlet ikke om at Odd hadde gjort en av de beste og frekkeste omgangene i manns minne på Lerkendal.

Det hele var bare et spørsmål om fantastiske og nærmest uovervinnelige Rosenborg i det hele tatt fant det bryet verd å ta dem igjen.

Hvilket Rosenborg gjorde etter en verbal pausedusj fra Nils Arne Eggen. Norges, og også et av Europas beste fotballag, var så pinlig berørt over egen innsats at de klemte til med en yrkesstolt ansiktsløftning. Til 3- 3 og et sjåvinistisk hva-var-det-jeg-antydet-før-pause-ord-onani fra stemmen.

Før det sprakk for spillerne.

Og revnet for stemmen.

- Der ble det faktisk 5- 3 til Odd, kom det på overtid. Ja, herr Stemme - det ble faktisk det. Fordi Odd var best, Odd fortjente det og fordi det faktisk er andre lag enn Rosenborg som også kan spille fotball i dette landet.

Det siste til trøndersk etterretning.

Se, så flinke vi er!

Og mer om emnet «man må tåle å være best»:

Publikumstallet - som ble anonsert gjennom en fire, fem setninger i et slags fest-talende crescendo - ble oppgitt til 17007 betalende tilskuere. flinke er Rosenborg-supporterne til å gå på en ubetydelig fotballkamp i regnvær og med seriemesterskapet i lomma. Men tallet var en løgn og enda et eksempel på Rosenborgs sjølgode avsporing denne ettermiddagen.

Og:

Den første som så faren var Nils Arne Eggen.

- Jeg hørte ikke det speakeren sa etter scoringene, vi hører ikke så mye der nede på linja, men publikumstallet er i hvert fall en bløff. Var det 17000 tilskuere på denne kampen, skal jeg spise opp alle over 10000. Og at det skal være poenget, skjønner jeg ingen ting av.

Og:

- Så dårlig som vi spilte i dag, hadde det jo vært bedre å be folk om å holde seg hjemme.

- Hvis speakeren sa det du sier, så er det veldig unødvendig og psykologisk uklokt. Jeg liker det ikke. Og det er farlig når det rundt blir det viktigste. Som her hvor det ble delt ut så mange pokaler før kampen at gutta sto et kvarter og frøs.

Tullball fra sløvsekker

- Hva med kampen?

- Forbanna dårlig holdning. Det var sløvsekker over hele linja. Og det går ikke an når folk betaler for å se oss. Tullball, sier Eggen.

Jørn Jamtfall, André Bergdølmo, Roar Strand, Bent Skammelsrud og Mini manglet fra Borussia-triumfen. For Eggen var det ingen unnskyldning.

- Odd var gode, de. Og sjøl om det var smart av oss å spare noen spillere, vil vi jo alltid vinne fotballkamper. Og jeg trodde vi var på vei da vi klarte å snu det etter en bånn førsteomgang.

Men:

- Så fikk vi fullstendig anfall på slutten.

Ser man bort fra en uheldig mesterliga-sparring mot Bayer Leverkusen, er det 15 år siden Rosenborg sist slapp inn fem mål på Lerkendal. Da skjedde det i tillegg to ganger i løpet av én sesong. Først 0- 5 mot Vålerenga i serierunde nummer 10. Deretter 4- 5 for Bryne i runde 18.

- Det går ikke an, sier Nils Arne Eggen. - Jeg har aldri sett midtstopperne våre så dårlige.

- Pinlig og flaut, sier en av dem det gjelder - lagkaptein Erik Hoftun.

<B>EGGEN:</B> - Så dårlig som vi spilte i dag, hadde det jo vært bedre å be folk om å holde seg hjemme.