HJEM I SKAM:Kaptein Fabio Cannavaro og resten av det italienske landslaget returnerte til Italia etter VM-fiaskoen i Sør-Afrika lørdag. Bak mørke brilleglass ble midtstopperen servert mishagsytringer fra de få supporterne som hadde møtt opp på Fiuminco-flyplassen utenfor Roma.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
HJEM I SKAM:Kaptein Fabio Cannavaro og resten av det italienske landslaget returnerte til Italia etter VM-fiaskoen i Sør-Afrika lørdag. Bak mørke brilleglass ble midtstopperen servert mishagsytringer fra de få supporterne som hadde møtt opp på Fiuminco-flyplassen utenfor Roma.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANDREAS SOLAROVis mer

«Skam dere!»

Italienske VM-flopper møtt av sinte supportere på flyplassen i Roma.

||| Åttedelsfinaler direkte i VM-studio fra kl. 16.

(Dagbladet): Kontrastene kunne knapt vært skarpere for Italias landslagskaptein Fabio Cannavaro:

For fire år siden sto han som kongen av fotballverdenen smilende bredt på toppen av en flytrapp med VM-pokalen høyt hevet over hodet til ellevill jubel fra flere tusen frammøtte på militærflyplassen Pratica di Mare.

Da han i morgentimene lørdag kom ut i ankomsthallen på Fiumicino-flyplassen i Roma, var det knapt 20 «Gli Azzurri-supportere» som hadde tatt seg bryet med å møte opp. De var til gjengjeld ganske så sinte etter Italias VM-fiasko i Sør-Afrika.

Cannavaro og lagkameratene ble nemlig møtt med kraftige mishagsytringer da de igjen satte sin fot på italiensk jord etter den stolte fotballnasjonens svakeste VM-innsats i manns minne, hvor de til og med endte bak «de glade amatører» fra New Zealand.

- Skam dere! var gjennomgangsmelodien fra rasende fotballfans, og særlig Cannavaro, lagkamerat Alberto Gilardino og landslagstrener Marcello Lippi var adressater for hetsen.

- Trengte ydmykelsen
Landslagsangriper Fabio Quagliarella forstår supporternes frustrasjon og vrede.

KONTRASTER: For fire år siden var Marcello Lippi (t.v.) og Fabio Cannavaro (t.h.) nasjonalhelter etter å ha hentet VM-pokalen til Italia. Fire år seinere var historien en ganske annen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Gregoiro Borgia
KONTRASTER: For fire år siden var Marcello Lippi (t.v.) og Fabio Cannavaro (t.h.) nasjonalhelter etter å ha hentet VM-pokalen til Italia. Fire år seinere var historien en ganske annen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Gregoiro Borgia Vis mer

- Det er mye bitterhet, og det er forståelig. Vi kan ikke gjøre annet enn å be supporterne om unnskyldning. Nå må vi skape et italiensk landslag som alltid står sterkt, sa Napoli-spilleren, ifølge Gazetta dello Sport.

Keeper Gianluigi Buffon, som bare fikk med seg 45 VM-minutter før ryggen sa stopp, tror skuffelsen kan brukes til noe positivt i fortsettelsen.

- Ingen kunne ha forestilt seg at vi skulle ryke ut i gruppespillet, særlig med tanke på trekningen. Uansett; selv om vi hadde gått videre, hadde vi neppe kommet langt. Det er noe jeg har innsett de siste dagene. Kanskje kan denne ydmykelsen vise seg å være nyttig i framtida og tvinge oss til å gå grundig i oss selv, sier Buffon, ifølge football-italia.net.

Ny start under Prandelli
Den som har fått oppgaven med å gjenreise den italienske fotballæren, er Cesare Prandelli.

Den tidligere Fiorentina-sjefen overtar for Marcello Lippi 1. juli.

- Det er et behov for, og en forpliktelse til å starte på nytt, med tanke på hvor viktig landslaget er for millioner av fans. Prandelli har blitt valgt på bakgrunn av sine fotballfaglige kvaliteter og hans gode evne til å jobbe med unggutter. Derfor ønsker vi at han skal bli lenge, i første omgang til etter neste VM. Han har skrevet under på en fireårskontrakt, sier fotballpresident Giancarlo Abete.

Slukørede dansker
Også den danske VM-troppen kom tilbake til hjemlandet i dag etter en skuffende VM-innsats. Gleden over å se igjen familien var stor, men samtidig ga mange av spillerne uttrykk for at de følte en tomhet ved å komme hjem så tidlig.

— Stemningen har ikke vært god. Vi røk ut av turneringen altfor tidlig, og det er vi veldig klar over alle som en, sa forsvarsspiller Lars Jacobsen, ifølge NTB. Han la til at den danske innsatsen i VM ikke var godkjent.

SKAL GJENREISE ITALIA: Cesare Prandelli er mannen som har fått den tunge oppgaven med å gjenreise den italienske fotballæren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Donato Fasano/
SKAL GJENREISE ITALIA: Cesare Prandelli er mannen som har fått den tunge oppgaven med å gjenreise den italienske fotballæren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Donato Fasano/ Vis mer

— Målet vårt var å gå videre fra gruppespillet. Når vi ikke klarte det, kan vi ikke si at det vi presterte er godkjent, sa han.

Også landslagssjef Morten Olsen uttrykte skuffelse, og han la vekt på at flere av spillerne ikke var i form under VM-spillet.

— Jeg er skuffet og ergerlig over at vi ikke får mer ut av det etter å ha investert så mye tid og krefter i denne turneringen, sa Olsen etter å ha landet i København.