VINNERMÅLET:Glenn Murray stanget inn vinnermålet for Palace i ekstraomgangene. Foto:  REUTERS/Phil Noble
VINNERMÅLET:Glenn Murray stanget inn vinnermålet for Palace i ekstraomgangene. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Skamfull Ferguson sier unnskyld til fansen

Parr og Palace med cupbombe på Old Trafford.

Manchester United - Crystal Palace 1-2 e.e.o.

Semifinalene er trukket: Manchester C. - Liverpool, Crystal Palace - Cardiff.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson skiftet ut hele startelleveren fra helga til kveldens ligacupkvartfinale mot Crystal Palace på Old Trafford, men de fleste regnet med at det uansett skulle bli en transportetappe for Manchester United.

I stedet ble det ytterst frustrerende kveld for Premier League-toeren - som gikk på et skikkelig bananskall mot middelhavsfareren fra Championship.

Ikke bare måtte de kjempe for å klare ekstraomganger, åtte minutter ut i forlengelsen stanget innbytter Glenn Murray inn 2-1 for gjestene fra London.

KONTROLL: Jonathan Parr kom inn i 1. omgangs siste minutt, og leverte en meget solid kamp mot United og Antonio Valencia på venstrebacken. Foto:  REUTERS/Phil Noble
KONTROLL: Jonathan Parr kom inn i 1. omgangs siste minutt, og leverte en meget solid kamp mot United og Antonio Valencia på venstrebacken. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Reprisene vist at han var i offsideposisjon da innlegget ble slått, men forsvarsarbeidet fra vikarkaptein Johnny Evans var uansett under enhver kritikk. 

På pressekonferansen etter kampen var Ferguson skamfull.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Unnskyld til supporterne... dette var ikke Manchester United verdig, sier han.

United, med Federico Macheda, Mame Biram Diouf, Ravel Morrison og Antonio Valencia lengst fremme på banen etter pause, greide aldri å sette inn en sedvanlig sluttspurt.

De manglet rett og slett kvaliteten og fantasien til å bryte ned et kompakt Palace-forsvar, der United-supporter Jonathan Parr gjorde en god figur på venstrebacken etter at han ble byttet inn i 1. omgangs siste minutt.

MATCHVINNER: Murray feirer 2-1-målet. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
MATCHVINNER: Murray feirer 2-1-målet. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Etter 120 minutter med fotball kunne gjestene juble for en velfortjent semifinaleplass i ligacupen, som ett av to Championship-lag. 

Førsteomgangen var et gedigent gjesp, der ingen av lagene skapte en eneste sjanse. Og aller verst på Old Trafford var kanskje tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf, som hisset på seg Ferguson midtveis ut i omgangen.

Først leverte han et mottak som minnet mest om et skudd - før han fulgte opp med et feil innkast like etter. Produsenten zoomet inn på Ferguson på benken, som himlet med øynene og slo hånda irritert i setet.

Crystal Palace-innbytter Darren Ambrose fikk liv i oppgjøret med en perle etter 65 minutter: Fra 30 meter hamret han ballen opp i krysset bak en sjanseløs Ben Amos.

Tidligere United-kjempe og nåværende Sky Sports-ekspert, Gary Neville, var stum av beundring.

SUPERMÅL: Darren Ambrose scoret et av årets mål på Old Trafford. Foto: (AP Photo/Jon Super)
SUPERMÅL: Darren Ambrose scoret et av årets mål på Old Trafford. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Det er det beste målet jeg har sett på 20 år på Old Trafford, kanskje det beste av et bortelag, sa han. 

Manchester United brukte bare fire minutter på å svare. Macheda ble revet ned av Patrick McCarthy, straffen var udiskutabel, og italieneren var sikkerheten selv fra straffemerket.

Men i stedet for et forventet United-trykk mot slutten av kampen holdt Palance følge og vel så det.

Ferguson og assistent Mike Phelan var ute på gressteppet og holdt en pep-talk til United-gutta før ekstraomgangene, uten at det fungerte som en vitamininnsprøytning for de røde.

Palace må ha merket at de hadde tidenes sjanse til å slå ut United, som de aldri har gjort i cupsammenheng før, og derfor var det ikke noen stor overraskelse da Murray headet inn vinnermålet.

KLAR STRAFFE: Macheda ble revet ned av en klønete McCarthy, og scoret selv på straffen. Foto: (AP Photo/Jon Super)
KLAR STRAFFE: Macheda ble revet ned av en klønete McCarthy, og scoret selv på straffen. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Like etter kampslutt ble semifinalene trukket, og for Palace ble det en drømmetrekning. Med divisjonskollega Cardiff som motstander har de en unik mulighet til å nå finalen på Wembley, der motstander blir enten Liverpool eller Manchester City.