Skamfull Zidane

Frankrike er ute av VM. Heller ikke Zinedine Zidane trodde det var mulig. - Nå må vi starte på nytt, sier Zidane.

Sensasjonen!

Det skulle ikke være mulig. Den regjerende VM- og EM-mesteren skulle være for gode til å ikke ta seg videre fra gruppe A. Det franske stjernegalleriet var i Asia for å hente hjem en ny pokal.

Men i formiddag fikk det franske fotballeventyret en brå slutt - i alle fall for denne gang. Zinedine Zidane var tilbake, men likevel vant Danmark 2-0.

Dermed ble det en fransk exit i skam - uten seier og uten mål. Frankrike drar hjem før festen har kommet skikkelig i gang.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle dra hjem på denne måten etter første runde. Vi er alle veldig, veldig skuffet, men vi stopper ikke nå. Vi må snu arket og starte på nytt, sier Zidane.

Verdens dyreste fotballspiller har ikke noe svar på hva som gikk galt.

- Alle har prøvd å spørre seg om hva som har skjedd her nede, men jeg vil ikke si så mye rett etter kampen, det er for tidlig, sier ballgeniet.

- Skal slå tilbake

Frankrikes landslagssjef var opptatt av at fotballstoltheten måtte begynne forfra igjen.

- Frankrike skal slå tilbake. Nå har vi mye jobb foran oss. Jeg har vært i dette yrket i 30 år. Du må tåle tap akkurat som man må tale seier. Vi fortjente ikke å gå videre, sier Roger Lemerre.

Den franske landslagssjefen er fullstendig klar over at mange vil ha hans hode på et fat etter VM-fiaskoen.

- For meg personlig gjør ikke dette så mye. Det som betyr noe er at vi fortsetter med de unge spillerne og prøver å forbedre oss. Frankrike vil komme tilbake og vi må komme oss i arbeid, sier Lemerre.

- Tøff dag

- Vi skal sette oss ned med forbundet å analysere problemet. Dette er bare et kapitell i Les Bleus' liv, nå må vi slå tilbake så snart som mulig i EM-kvalifiseringen, fortsetter den franke ballsjefen.

Lemerre ville ikke begi seg inn på analyser kort tid etter kampen, men mener skader har hemmet laget før og under mesterskapet.

- Det er en tøff dag for spillerne, meg selv og fansen, sier Lemerre.

(Dagbladet.no)

SKUFFELSE:</B> Zidane og Barthez etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Charles Platiau
<B>NEEEEI:</B> Zidane tror nesten ikke det er sant. Foto: SCANPIX/REUTERS/Jerry Lampen