Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skamløs innpakning fra NFF

IFS har på 10 år samlet 20.000 indoor-lag i den skandinaviske turneringsserien i innendørsfotball, og tusenvis av mennesker har hatt herlige opplevelser og spilleglede.

«At mange innen fotballen har sett med misnøye på at en aktør som ikke er en del av den norske idrettsbevegelsen, har kommet inn på vår arena, er det ingen grunn til å legge skjul på», skrev generalsekretæren i Norges største særforbund på tirsdag.

Med det er det bare å legge fra seg akser og barometere. Symbolet for det anti-fripolitiske, Karen Espelund, kunne ikke gjort "krigen" mellom IFS Indoor Football Scandinavia og Norges Fotballforbund (NFF) mer skjematisk. En gavepakke. Setningen overfor er kjemisk renset og polert, og er blitt den perfekte motpol til de fripolitiske IFS-verdiene: NFF eier fotball, og tilrettelegger andre mennesker for fotball bedriver man hærverk på annen manns eiendom.

Det er dette det handler om til slutt. At Espelund uanstrengt vifter bort beskrivelser av sabotasje og spredning av usannhet, får være slik. Det er ikke så viktig.

Dette handler om en generell fripolitisk "showdown" som skal bekjempe dem som står i veien for enkeltmenneskets frie utfoldelse, dem som motarbeider og forsøker å ødelegge valgmuligheter for mennesket og dem som forutsetter at de har automatisk relevans i andre menneskers liv i kraft av at de visst har monopol på en aktivitet. Og én etappe her er NFF versus IFS.

Men det blir ikke så enkelt som en skulle tro. For det er klart at setningen øverst ville vært Espelunds kjappe exit hvis den ble stående slik alene, uten å forkludres. Det er vel få som applauderer monopol i disse dager.

Og plutselig er Karen Espelund blitt en ivrig tilhenger av sunn konkurranse og flere valgmuligheter for mennesket, i setningen etter faktisk:

«Imidlertid har NFF som organisasjon vært forsiktig med å kritisere IFS all den tid NFF ikke selv har hatt et alternativt tilbud. Nå er vi på banen, og så får det være opp til den enkelte å bestemme seg for hvor man vil være med».

Sverdstøtet fra Espelund kommer helt avslutningsvis: «Det er vel også i henhold til Hartvedts \'fripolitiske\' tankesett?»

Og med en slik skamløs innpakning får NFF fortsette med stikkerne sine, uten at for mange oppvakte penner får kløe. Men schizofrenien burde være mer enn synlig. Vær skvær, snakk ikke først om totalt eierskap og deretter om frihet og konkurranse.

FRI FOTBALL: - Dette handler om en generell fripolitisk "showdown" som skal bekjempe dem som står i veien for enkeltmenneskets frie utfoldelse, dem som motarbeider og forsøker å ødelegge valgmuligheter for mennesket og dem som forutsetter at de har automatisk relevans i andre menneskers liv i kraft av at de visst har monopol på en aktivitet, skriver brødrene Hartvedt. Foto: PRIVAT
FRI FOTBALL: - Dette handler om en generell fripolitisk "showdown" som skal bekjempe dem som står i veien for enkeltmenneskets frie utfoldelse, dem som motarbeider og forsøker å ødelegge valgmuligheter for mennesket og dem som forutsetter at de har automatisk relevans i andre menneskers liv i kraft av at de visst har monopol på en aktivitet, skriver brødrene Hartvedt. Foto: PRIVAT Vis mer

IFS har på 10 år samlet 20.000 indoor-lag i den skandinaviske turneringsserien i innendørsfotball, og tusenvis av mennesker har hatt herlige opplevelser og spilleglede. I kulissene har vi som kjent fått smake espelundenes rette jeg. Det ender nå. Og kanskje får vi også se en fripolitisk omvendelse av espelundene de neste 10 årene?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media