<strong>NORSKE STJERNER:</strong> Martin Ødegaard (t.h.) mener det bare er å gi ballen til Erling Braut Haaland (t.v.), så «dunker han inn et par». Foto: Bjørn Langsem
NORSKE STJERNER: Martin Ødegaard (t.h.) mener det bare er å gi ballen til Erling Braut Haaland (t.v.), så «dunker han inn et par». Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Serbia kl. 20.45

- Skammelig provokasjon

Serbias største avis om Ødegaard-uttalelse.

Publisert
  • Norge - Serbia, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): Både i Norge og Serbia snakkes det om «årets kamp». Og klokka 20.45 i kveld braker det løs på Ullevaal stadion.

På grunn av coronaviruset og karanteneregler har ingen serbiske journalister tatt turen fra Serbia til Norge. Men avisene er fulle av forhåndsstoff, og spesielt Erling Braut Haaland får mye omtale.

Serbias største avis, Informer, har hengt seg opp i en uttalelse Martin Ødegaard har kommet med før kampen.

- Skammelig provokasjon av nordmennene, skriver avisa og sikter til det Real Madrid-spilleren sa på en pressekonferanse denne uka.

På spørsmål om hva han tror om samarbeidet med Haaland svarte 21-åringen med et smil:

- Det er bare å gi ham ballen, så regner jeg med at han dunker inn et par. Det er en fin jobb å ha, det.

- Tror du at det er nok?

- Ja, det har sett sånn ut i det siste.

<strong>I OVERSKRIFTENE:</strong> Serbiske aviser fokuserer på Erling Braut Haaland i forhåndsomtalen til kveldens kamp. Her er torsdagens utgave av Alo!
I OVERSKRIFTENE: Serbiske aviser fokuserer på Erling Braut Haaland i forhåndsomtalen til kveldens kamp. Her er torsdagens utgave av Alo! Vis mer

Informer omtaler dette som en «skammelig provokasjon», og mener åpenbart at uttalelsen ikke yter det serbiske forsvaret respekt.

Da Serbia spilte 0-0 mot Tyrkia 6. september, hadde de en forsvarsrekke med Nikola Milenkovic, Strahinja Pavlovic og Aleksandar Kolarov. Alle er høyreiste karer på henholdsvis 195 centimeter, 194 centimeter og 187 centimeter.

Haaland - som figurerer i flere serbiske overskrifter i dag - har uttrykt respekt spesielt for Kolarev.

Ødegaard mener Norge ikke må gjøre noe annerledes, selv om det vil hvile et voldsomt drama over Ullevaal i kveld. Vinneren møter enten Skottland eller Israel i playoff-finalen 12. november.

SKJEBNEKAMP: Det er klart for skjebnekamp: Norge møter Serbia på Ullevaal stadion torsdag. Tap betyr et fotball-EM i 2021 uten Norge. Video: Rødt Kort Vis mer

Rundt 100 millioner kroner fra UEFA står på spill. Det er pengepremien du får hvis du kvalifiserer deg til EM-sluttspillet neste sommer.

- Jeg tenker at vi skal spille sånn vi alltid gjør, påpeker Ødegaard.

Den serbiske avisa Blic skriver at kampen i kveld dømmes av den italienske dommerveteranen Daniele Orsato (44). Han dømte også Champions League-finalen mellom Bayern München og Paris Saint-Germain i år.

- Han blir nøkkelen i kampen om EM-plass, skriver Blic.

- Orsato kom i sentrum for oppmerksomheten etter «det italienske derby» i 2018. Juventus slo Inter 3-2. Fansen gikk til angrep på grunn av en rekke avgjørelser. Dommeren måtte ringe politiet da en gruppe personer dukket opp foran huset hans. Han måtte bytte telefonnummer, slik at han ikke mottok trusler.

- Vil Serbia kvalifisere seg til EM? spør avisa Kurir. Avisa siterer trener Ljubisa Tumbakovic, som på Dagbladets spørsmål i går svarte dette om hvem som er favoritter til å vinne kampen:

- Det er en veldig åpen kamp. Begge nasjoner har kommet like langt. Den lille fordelen Norge har, er at de spiller på hjemmebane og kjenner banen godt. Vi har speidet Norge maksimalt. Alt jeg kan si er at vi prøver å spille på den måten som passer oss.

Det er åpnet for 200 tilskuere i kveld, i henhold til norske smittevernregler.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer