Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skammelig

Dommer Graham Poll sto for forarbeidet og Fredrik Ljungberg satte ballen i nettet. Det mente i hvert fall Sheffield United-manager Neil Warnock.

Etter gårsdagens 1- 0-seier mot 1. divisjonsklubben Sheffield United i FA-cupens semifinale, er Arsene Wengers mannskap i den unike posisjonen at de kan ta double double, vinne både FA-cupen og Premier League to år på rad.

Men semifinaleseieren var ikke like enkel å svelge for alle.

Taklet Tonge

- Jeg burde ikke si hva jeg føler, men Poll var Arsenals beste midtbanespiller på målet. Han elsket hvert minutt av det. Han smilte så mye, og likte tydeligvis innsatsen sin, sa en frustrert Neil Warnock etter kampen.

Situasjonen han snakket om begynte da Sol Campbell taklet Wayne Allison bakfra på egen banehalvdel, og dommer Graham Poll vinket spillet videre. Arsenal kontret, men Michael Tonge kunne stoppet angrepet, hvis bare ikke dommeren hadde taklet Sheffield United-spilleren ut av spill. Ballen endte opp hos Sylvain Wiltord, som skjøt i stolpen - før Ljungberg satte ballen via tverrliggeren i mål bak Paddy Kenny.

- Det var så ensidig dømming som det kunne ha blitt. Hadde vi tapt med tre eller fire mål, ville jeg ikke hatt noe å klage over. Men dette var skammelig, sier Warnock.

Dermed måtte Sheffield angripe med full styrke i andre omgang, og hadde flere store sjanser til å utlikne, men avslutningene fra Michael Brown og John Curtis var for svake og 39-åringen David Seaman for god.

Den engelske landslagskeeperen har fått mye kjeft det siste året. Først da han tabbet seg ut på langskudd fra Ronaldinho i VM, og så da han slapp inn corner mot Makedonia. Men i går spilte Seaman sin kamp nummer 1000 i karrieren, og han spilte som om han var tjue år yngre.

Mirakelredning

Spesielt da han på mirakuløst vis fikk en hånd på Paul Penchisolidos heading seks minutter før slutt.

- Jeg trodde den var inne for å være helt ærlig, sa Seaman etter kampen.

- Jeg fikk en hånd på den, og det var viktig. Ikke verst for en 39-åring, la han til.

Men gårsdagens kamp var ikke noen maktdemonstrasjon av Arsenal, og etter Manchester Uniteds 6- 2 utklassingen av Newcastle på lørdag er det liten tvil om hvilken av tittelutfordrerne som er i best form før onsdagens tittelkamp på Highbury. I tillegg måtte Patrick Vieira forlate banen med skade, og er usikker til møtet med Manchester United. Men Wenger bekymrer seg ikke unødig:

- Alle kamper er forskjellige og kan ikke sammenliknes. Cup-kamper er veldig annerledes fra seriekamper, sier Wenger.

JUBEL OG FORTVILELSE: Fredrik Ljungberg (t.h.) blir omfavnet av lagkamerater etter å ha satt inn den avgjørende scoringen. Sheffield United-spiller Michael Brown gir på sin side dommer Graham Poll en verbal overhøvling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media