Skammelsrud advarer fansen

Rosenborg er på eventyr igjen. For femte år på rad skal RBK-gjengen på millionjakt i mesterligaen. I spissen går veteranen Bent Skammelsrud, som nå advarer dem som tror at RBK får en enkel vei til mellomspillet.

Skammelsrud har vært med siden RBK første gang kvalifiserte seg til den ypperste av e-cupturneringene. Det samme har Roar Strand, Jørn Jamtfall, Jahn Ivar Jakobsen, Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad.

Hittil har sekstetten vært med på å spille inn nærmere 200 millioner kroner. Status før årets turnering er 15 seire, 5 uavgjorte og 14 tap. Tryggheten om at de kan lykkes igjen ligger latent i de eldste spillerne, men utgangspunktet foran klubbens femte mesterliga-turnering er vanskeligere enn tidligere.

- Det er skummelt å høre folk si at vi helt sikkert kommer til å nå mellomspillet. Fansen og andre i miljøet mener vi har trukket enkle motstandere, det er bare tull, advarer Bent Skammelsrud.

- Mye å tape

33-åringen sier til NTB at det er farlig å tro at alt vil gå på skinner.

- Jeg er ikke så overoptimistisk som mange andre, og det er flere grunner til det. Den ene er at vi ikke lenger er i utfordrerposisjon. Våre motstandere vet hva vi har gjort tidligere.

- Fallhøyden er plutselig blitt større. For fem år siden var det ingen som trodde vi ville være i nærheten av lagene vi møtte, men vi beviste at det var feil. Nå møter vi motstandere som i utgangspunktet ser enkelere ut enn Milan, Porto, Juventus og Real Madrid. Men vi må ikke la oss lure. Dette blir tøft, lover Skammelsrud.

(NTB)