Skammelsrud vil bli talentspeider

KØBENHAVN (Dagbladet): Bent Skammelsrud (36) er i gang med å forberede livet etter karrieren i hjertet av Rosenborg. - Min første tanke er at jeg har lyst til å bli talentspeider for RBK, sier han til Dagbladet.

I høst - og når det eventuelt blir, avhenger av kveldens resultat mot Brøndby - vil RBK-strategen sette seg ned og diskutere sin egen framtid med klubben og Åge Hareide. Slik Bent Skammelsrud ser det, finnes det tre alternativer: 1) Han tar en sesong til.

- Fysisk er det ikke noe problem. Det handler om hva klubben og Åge Hareide ønsker. Derfor er det ikke bare min avgjørelse. For de vet hva de får - jeg kan ikke forandre meg som fotballspiller. Og hvis ikke det er greit inn i framtida, må de si fra. 2) Han blir med videre som backup i den rollen han per i dag eier på RBK-laget.

- Det er en mulighet jeg tenker på. Og som har vært skissert. Det som blir spennende hvis så skjer, er hvordan jeg sjøl vil reagere. For det kreves en omstilling i toppen for å klare det. Alle fotballspillere som trener, vil jo helst spille. Jeg må være hundre prosent sikker på om jeg klarer å bidra til lagets beste uten å være på banen hele tida. 3) Han kutter tvert og finner seg en RBK-jobb utenfor banen.

- Og det er her talentspeider-jobben kommer inn, sier Bent Skammelsrud. - Jeg kjenner jo rollene i laget. Og slik situasjonen er blitt i fotballen, må også Rosenborg være kjappere på avtrekkeren når det gjelder å skaffe seg nye spillere. De kan ikke fortsette å vente slik de har gjort til nå og betale tredobbelt av normal markedspris bare for å løse ei akutt krise.

Bents egen idé

- Hvor kommer ideen fra?

- Det er bare noe jeg slang ut av meg for en stund siden. Og kanskje klubben vil ha det - jeg ser det i hvert fall som en fin mulighet for Rosenborg til å spare mye penger. For jeg er ikke for bråkjøp av spillere - det er ikke bare å peise ut penger fordi du har nok av dem akkurat nå. Også RBK vil merke det i framtida.

- Det er fort gjort å spare inn ei årslønn på en sånn jobb, sier Bent Skammelsrud.

Trønder uten bart

Det som er helt sikkert uansett utfall av høstens møte, er at Bent Skammelsrud blir boende i Trondheim, der datteren hans bor.

- Og jeg regner det også som helt sikkert at jeg fortsetter i Rosenborg, sier han. - Jeg har jo vært real mot dem - de vil sikkert være det tilbake. For det har liksom blitt min andre familie, det - jeg har alle mine venner i Rosenborg. Si gjerne at jeg har blitt trønder - uten bart.

Det avgjørende møtets tidspunkt ønsker han imidlertid å utsette så lenge som mulig. Av helt naturlige årsaker.

- Drøyer det lenge, er det fordi vi får det resultatet vi håper på mot Brøndby, sier Bent Skammelsrud.

TENKER PÅ FRAMTIDA: Bent Skammelsrud innser at fotballkarrieren går mot slutten, men veteranen ønsker å fortsette i RBK. Han ser for seg en rolle som talentspeider for RBK.