Skammelsrud vil hjem

- Sportslig sett er det ingen nedtur å komme hjem. Håpet mitt er å få spille for Rosenborg igjen fra sommeren av. Men det er dumt at dette har lekket ut. Saken er nemlig ikke helt avgjort ennå, sier Bent Skammelsrud (31) til Dagbladet.

I går ble det kjent at han ikke lenger vil være i Bayer Leverkusen.

- Jeg har bedt om å komme hjem av personlige grunner. En klausul i kontrakten min sier at jeg kan gå før 1. juli for den samme summen jeg ble kjøpt for.

- Serien i Tyskland er ferdig 9. mai. Nå satser jeg på å ta tilbake plassen min i Rosenborg, sier Bent Skammelsrud.

Proff tre måneder

Han reiste til Leverkusen 15. januar, det vil si at profflivet varte i tre måneder. Han har hatt brukbar suksess i Bundesliga-klubben

- Jeg har spilt åtte av ni kamper. Det er ikke av sportslige grunner jeg reiser tilbake til Norge. Årsakene vil jeg ikke si noe om nå. De får jeg eventuelt komme tilbake til seinere, sier Bent Skammelsrud.

Han satser på sommerens fotball-VM i Frankrike, og er et av Drillos sikre kort. Skammelsrud spilte fra start i VM-sesongens to første landskamper:

På sentral midtbane mot Frankrike (3-3) og venstreback mot Belgia (2-2).

Kortvarig

- Selv om profftilværelsen ble kortvarig, satser jeg på en plass i VM-troppen. Rosenborg er ikke noe dårligere lag enn Bayer Leverkusen.

- Følgelig bør heller ikke sjansene for en VM-plass bli noe redusert ved at jeg blir Rosenborg-spiller igjen, sier Bent Skammelsrud.