Skammens kyss

Etter rompestikking og ballebiting, har verdens barskeste ballsparkere tatt steget videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Igjen er det australske fotballmiljøet rystet i grunnvollene over umandig oppførsel på banen. De hårete testosteronbombene som har vært mest kjent for sine grynt og manglende tenner, har den siste tiden vært hjemsøkt av skjemmende skandaler.

Sist ut er Damien Davies (28) som forrige helg kysset motspilleren Josh Bennett på kinnet under en kamp i australske regler-fotball. Etter høringene ble han i dag tildelt en kraftig reprimande for sin skammelige oppførsel. Davies, som er tidligere bokser, vet ikke hva som gikk av ham. Egentlig hadde han tenkt å slå ned motspilleren.

Fryktet kyssesmitte

- Jeg skulle slå ham, men i stedet grep jeg tak i ørene hans. Vel, egentlig var det vel bakhodet hans jeg tok tak i og dro ham mot meg for å kysse ham på kinnet, forklarer en beskjemmet Davies som i det daglige jobber som lastebilsjåfør.

- Han ble paranoid og trodde sikkert jeg var på den andre måten. Det er første og siste gang jeg gjør noe sånt. Jeg kunne blitt suspendert i tolv uker.

Høringsdomstolen har aldri tidligere opplevd maken i det som blir påstått å være verdens tøffeste ballsport. På grunn av spillerens plettfrie rulleblad nøyde de seg med å idømme en kraftig reprimande, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg var bekymret for at jeg kunne bli smittet med noe og tørket vekk sikkelet med en gang, sier Josh Bennett som mottok det ureglementerte kysset.

Blødende baller

Atskillig verre medfart fikk Chad Davis som tidligere i sesongen ble bitt i pungen av Peter Filandia. Saken skapte store presseoppslag, og Filandia ble utestengt for ti kamper.

- Jeg innrømmer at jeg beit ham, men han lå oppå meg og jeg fikk ikke puste. Som en refleks beit jeg uten å vite hva jeg hadde mellom tennene, unnskyldte Filandia.

Klubblegen fant et blødende sår på biteofferets edlere deler og ga umiddelbart stivkrampesprøyte. Filandia ba om unnskyldning og godtok rettens pålegg om å gå i terapi før han fikk slippe til på banen igjen.

Året før skjedde det som må ha vært tidenes rugbyskandale i landet som er beryktet for sine homofobe tilbøyeligheter. John Hopoate ble utestengt i tolv uker etter å ha stukket fingeren sin opp i endetarmen på en motspiller. Etterforskningen viste at dette var noe han hadde drevet med over lengre tid, men ingen av fingerofrene hadde turt å stå fram og fortelle hva som skjedde i klyngenes trange mørke.

<B>FOTBALL PÅ AUSTRALSK: Tradisjonell vold er atskillig mer akseptert enn omgang med motstanderens midtparti og andre følelsesmessige uttrykk.<br><I>Dagbladet.no understreker på det sterkeste at spillerne på bildet ikke har noe med de nevnte situasjonene å gjøre.</I>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer