Øystein Pettersen

Skammer seg etter TV-krangel

- Jeg er lite stolt av det, skriver Øystein «Pølsa» Pettersen (38) i sin nye bok.

SKRIVER BOK: Øystein Pettersen er blitt forfatter. Foto: NTB Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKRIVER BOK: Øystein Pettersen er blitt forfatter. Foto: NTB Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin nye bok «Helt Konge», som kommer i butikkene på nyåret, forteller den tidligere langrennstjerna Øystein «Pølsa» Pettersen om sin metode for å lykkes. Samtidig gir han leseren et innblikk i historier fra livet hans.

En av historiene kommer fra tida etter karrieren og ble sendt i beste sendetid på TV Norge.

«Pølsa» var nemlig en av deltakerne i kjendis-versjonen av «71 grader nord» som gikk på TV vinteren 2020. I en av episodene kranglet han så busta føyk med meddeltaker Jon Almaas.

Duoen kranglet om hvem som skulle lese kartet på en av etappene. Lagene til Almaas og Pettersen ble slått sammen og begge var vant til å ha kontroll på kartet.

«Pølsa» endte opp med ansvaret, men Almaas ville likevel dobbeltsjekke alle veivalgene som førstnevnte tok. Det endte i en krangel der Pettersen, ifølge ham selv, oppførte seg som en «kronidiot».

«Det endte med en barnslig diskusjon der, slik jeg ser det, ingen som vant. Begge tapte. Først og fremst tapte jeg ansikt på beste sendetid, og jeg er lite stolt av det.», skriver han i boka.

Foto: Faksimile
Foto: Faksimile Vis mer

- Ikke mitt mål

Til Dagbladet utdyper Pettersen hendelsen.

- Jeg følte meg ikke ekstremt bra etterpå, og det tror jeg ikke han gjorde heller. Ikke bidro vi til å løse problemet heller. Det vi gjør er å gå på tvers av den vi ønsker å være.

- Du skriver at du skammer deg?

- Ja, jeg skammer meg over at jeg i voksen alder ikke klarer å løse en enkel situasjon, og bli enige om hvordan man skal lese et kart midt oppe på et fjell. Folk flyr til månen. Man bør kunne klare å fikse det.

- Det blir god TV da?

- Det blir veldig god TV, men det var ikke mitt mål. Jeg ville slå Tom Stiansen og sove inne.

Almaas endte opp med å slå Pettersen i finalen den sesongen.

VANT: Jon Almaas danket ut Øystein «Pølsa» Pettersen i finalen. Video: Dplay Vis mer

Tar lærdom

Pettersen innrømmer at han til tider kan være veldig utålmodig og at det blant annet er en av hans svakeste sider

- Jeg er utålmodig og krever mye av meg selv, og noen ganger for mye av folk rundt meg. Det er flere situasjoner der jeg har tatt for gitt at folkene rundt meg har de samme forutsetningene, oppfatningene eller utgangspunktet som meg selv.

Han sier at han tar lærdom fra slike situasjoner.

- Lærdommen er at man oppfører seg som en kronidiot, og det må man slutte med. Fordi suksess handler ikke bare om medaljer. Hvis ikke så er jeg dømt til å være en taper herfra og ut. Jeg er ikke best i noe og kommer ikke til å bli best i noe. Men jeg kan være meg selv på mitt beste.

Han sier at han skriver om slike hendelser, som den med Almaas for å minne folk om at han ikke går rundt å lykkes hele tiden.

- Det er mange ganger jeg har gått utenfor egne verdier, og det er ikke noe suksessfølelse. Uansett hvilket resultat man skaper, forteller Pettersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer