Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skamros

- De må ha fått en slags utdanning i å takle sjokk i Norge. Jeg har aldri sett spillere med slik sinnsro under alle omstendigheter som våre fire gutter i United, sier forsvarsklippe Gary Pallister om sine fire norske kolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gary Pallister rett og slett skamroser Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Henning Berg og Erik Nevland i dette intervjuet med nyhetsbyrået Hayters. Han er imponert over kvartettens stoiske ro.

- Old Trafford kan være en lammende plass og fotballhistorien er spekket med spillere som stagnerer. Det må være noe med temperaturene oppe i Skandinavia som gjør at disse guttene tar det såkalte presset svært godt, sier Pallister.

Hans vurdering av sine norske kolleger står til terningkast seks:

Iskald avslutter

- Ole Gunnars a vslutninger hans merket jeg straks han kom . 99 av 100 skudd treffer mål, uansett hvilken distanse eller vinkel han fyrer av fra.

- Jeg tror til og med Alex Ferguson trodde det ville ta Ole et par år å etablere seg på førsteelleveren, men han gjorde inntrykk umiddelbart.

- Jeg tror ikke han liker å bli kalt baby-face-assasin - han ser det som noe stort tull. Klart han ser litt ung ut for alderen, men jeg har ikke tort å spørre han om han har begynt å barbere seg ennå, sier Pallister.

Det som imponerer Pallister mest er Solskjærs iskalde temperament.

- Ingenting gjør ham opprørt.

Språkmektige

- Ronny Johnsen kom fra Besiktas i Tyrkia, men fant seg til rette straks - akkurat som Ole Gunnar.

- Han er en svært rask spiller. Spurs tok ham på prøvespill for et par år siden, men bestemte at de ikke ville ha ham. Jeg vedder på at han er glad for det nå, sier Pallister.

Han er overbevist om at språkkunnskapene gir norske spillere et forsprang på konkurrenter sør i Europa.

- Definitivt en fordel. Særlig for oss forsvarere er det viktig å kunne kommunisere skikkelig med hverandre.

- Jeg mener faktisk det er helt avgjørende for forsvarsfireren å levere instrukser til hverandre - og at beskjedene blir forstått.

Feil utvisning

Henning Berg var godt kjent for United-fansen allerede før overgangen til 60 millioner kroner før denne sesongen.

- Han ble utvist mot oss i en viktig ligakamp for et par år siden. Stadig vekk påstår han at vi bløffet på ham den utvisningen. Jeg innrømmer det nå - han var nok litt uheldig.

- Akkurat som de andre norske gutta er Henning profesjonell, snakker engelsk, og - han er den dyreste forsvareren i England.

  • Pallister har også klokkertro på nordmann nummer fire, Erik Nevland:

- Han har nettopp begynt å skaffe seg et navn. Han har scoret massevis av mål på reservelaget og kommet inn et par ganger som reserve på førstelaget.

- Erik jobber rolig videre. Jeg har stor tro på ham, sier Gary Pallister.

FÅR SKRYT: Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen får ros fra United-veteran Gary Pallister.
Henning Berg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!