Skamslo «bønda»

Vålerenga slo Lillestrøm på det «bønda» kan best. Fysikk og innsats.

Vi fulgte Tippeligaen direkte her. (Dagbladet.no, Vålerenga - Lillestrøm 2-0): I kjent stil gikk Lillestrøm knallhardt ut mot Vålerenga. Og med dommer Espen Berntsen velsignelse kunne Vålerenga bli med på møljeballet.

- Dommeren kunne blåst for flere situasjoner til både oss og Lillestrøm. Men det er en helt grei linje han har lagt seg på, sa Kjetil Rekdal til TV2 fra sidelinja i første omgang.

Og typisk nok. Det var på det Lillestrøm er Norges beste på, Vålerenga tok ledelsen.

Freddy dos Santos, back for dagen, kom seg til innlegg etter 20 minutter, og foran mål dukket av alle Morten Berre opp og headet Vålerenga opp i ledelsen.

Berres første mål for sesongen kunne neppe kommet bedre timet og tilrettelagt. Mot erkefiende Lillestrøm. På hjemmebane. Foran over 14 000 tilskuere.

Og kvarteret seinere vartet Berre opp med nok en godbit for Vålerenga-fansen. Denne gangen av den ulovlige sorten. En susende sein takling endte med gult kort.

Kanonade

De fem første minuttene av andre omgang eksploderte det i sjanser og innsats.

 • Magnus Powell skjøt rett på Arason fra 16 meter.
 • Daniel Fredheim Holm prøvde å skru ballen inn i lengste hjørne, men Misund reddet mesterlig.
 • Gylfi Einarsson headet i stanga fra kort hold.

  Men midt i Lillestrøms beste periode i kampen, kom Vålerenga til den sjansen de trengte for å få roen til å hale i land tre poeng. Et frispark duppet ned på seks meter i LSK-feltet, og da Lillestrøms Christoffer Andersson skulle heade tilbake til egen keeper, klønet Per Magne Misund ballen rett ned i beina til Per Egil Swift som sikkert satte inn 2-0.

  Og det er ikke første gang Swift scorer i et derby på Ullevaal. Ifjor høst lumpet han inn et frispark fra over 30 meter mot Vålerenga for Lyn. Men med dagens scoring er det neppe noen klansmedlemmer som husker det.

  For Lillestrøm er en minst like viktig kamp for Vålerenga som derbyene mot Lyn.

  Mål?


  Dagens mest omdiskuterte situasjon kom etter en drøy time. Ved første øyekast gjorde Arni Gautur Arason en overnaturlig trippelredning i en mølje av LSK-spillere. Men TV-reprisen åpner for at ballen var inne, men denne reporter er langtfra sikker på om Frode Kippes avslutning var inne eller ikke.

  - Vi jobber på og alle har god innstilling, men det holdt ikke. Så kommer den situasjonen med Kippe og Arason. Hadde den blitt dømt inn hadde vi vunnet kampen, sier en utslitt Magnus Powell.

  Vålerenga-keeper Arason tar spekulasjonene om det var mål eller ikke med stor ro.

  - Hele ballen må være inne og da var ikke dette mål. Men Lillestrøm er vanskelige å spille mot. Det blir mange dueller og kriging. Alt i alt vinner vi fortjent, selv om LSK har sine sjanser.

  Men dommer Berntsen beholdt fløyta i hånda og lot spillet gå videre til et stormløp fra LSK som endte i flere Arason-redninger og gode åpninger for Vålerenga på kontringer. Uten at noen av lagene klarte å utnytte de enorme rommene på Ullevaal-matta.

  - Jeg er klar!


  Steffen Iversen imponerte ingen på Ullevaal i dag, men selv mener den tidligere RBK-, Tottenham- og Wolves-spissen at han er klar for Norges VM-kvalik mot Italia neste lørdag.

  - Jeg er absolutt klar for Italia. Forrige kamp mot Viking gikk også bra, og i dag vant jeg mange dueller og løp masse.

 • PS! Rosenborg får, i følge statistikken, en lett kamp mot Vålerenga på Lerkenda i neste kamp. Vålerenga har til gode å vinne to kamper på rad i årets serie.
TABBEMÅL: Christoffer Andersson og Per Magne Misund roter det til og derbyscorer Per Egil Swift kan sette inn 2-0.
HARDE TAK: Kjetil Wæhler (Vålerenga) og Frode Kippe bryter om ballen.