- Skandale å dømme straffe, jeg har jo merke etter ballen på magen

Stefan Strandberg mener dårlig dømming bør få konsekvenser.

OMSATTE STRAFFEN: Sarpsborgs Aaron Samuel scorer 1-0 på straffe mot Rosenborg på Sarpsborg stadion søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
OMSATTE STRAFFEN: Sarpsborgs Aaron Samuel scorer 1-0 på straffe mot Rosenborg på Sarpsborg stadion søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2 (1-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Rosenborg tok tilbake tabelltoppen fra Strømsgodset da de slo Sarpsborg 08 søndag kveld. Selv om hjemmlaget tok ledelsen, snudde trønderne kampen på sedvanlig vis.

To scoringer i løpet av 80 sekunder var nok til at Perrys menn fikk med seg tre poeng tilbake til bartebyen.

Samuel overende Men det var på ingen måte en kamp uten dramatikk - faktisk var det hele tre straffesituasjoner i løpet av 90 minutter. Stefan Strandberg var involvert i to av dem.

Den første kom etter en snau halvtime. Da ropte alle med blått hjerte på straffespark. Aaron Samuel dro seg forbi Tore Reginiussen, bare for å bli lagt i bakken av Stefan Strandberg innenfor 16-meteren. Reprisene viste at det var kontakt mellom de to, men at Samuel trolig overspilte nok til å gi dommer Skjerven skjellig grunn til ikke å blåse.

Strandberg selv er enig.

- Det er kontakt, men det er ikke filming. Jeg synes ikke det er straffespark, sier Rosenborg-stopperen etter kampen.

- Skandale Så, like før pause, valgte Skjerven å sette fløyta til munnen og peke på ellevemeteren.

Et innlegg fra Jeremy Berhtod hadde retning mot Samuel, som gikk overende i duell med Dorsin, uten at det skjedde noe ulovlig i den duellen. Ballen endte til slutt hos Mohamed Elyounoussi, som fra ti meters hold klinket til. Ballen traff Stefan Strandberg i magen, men dommer Skjerven var tydeligvis av den oppfatning at det var hands på midstopperen.

- Det er skandale å dømme straffespark. Som forsvarsspiller trener man i hundrevis av timer for å få til en sånn takling, og når jeg først får det til, og attpåtil hindrer scoring, så dømmer han straffe. Ballen treffer meg i magen, jeg har merke fortsatt. Hvis en spiller gjør en dårlig kamp, blir han tatt ut av laget, det bør få konsekvenser når dommere gjør feil også, sier en tydelig oppgitt Strandberg.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var noe mer diplomatisk.

- Hvis ikke det er straffe, er det jækla dårlig av dommeren. Men vi snudde det, har lagt det bak oss, sier han om situasjonen.

Går for gull Det gjorde ikke saken bedre at Rosenborg muligens ble snytt for et straffespark etter en times spill. Tobias Mikkelsen slo et innlegg rett i hånda på Jeremy Berthod. Om ikke annet, var det i alle fall mer straffespark enn det Sarpsborg fikk.

- Nja, jeg ser ikke den situasjonen så godt, så det er vanskelig for meg å si noe om, sier Strandberg.

Heldigvis for sørlendingen og resten av Rosenborg-laget, sørget mål av Chibuike og Helland for at det ble seier til trønderne.

- Nå satser vi på gull, det var derfor jeg kom til Rosenborg, sier Strandberg.

SINT: Stefan Strandberg (midten) var irritert over at han fikk straffe mot seg. Her fra en annen situasjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SINT: Stefan Strandberg (midten) var irritert over at han fikk straffe mot seg. Her fra en annen situasjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer