- Skandale at det ble straffespark

Tvilsom straffe sikret uavgjort for FFK.

(Dagbladet.no): Fredrikstad-Odd 1-1

Ingen av de gamle storlagene fra Fredrikstad og Skien viste tegn til gamle takter før hvilen i kveldens kamp i Fredrikstad. Oppgjøret var jevnt og tempoet bedagelig til pause. Stikkordet var feriefotball.

Kvisvik er motoren

Odd ledet med et mål til pause, etter at Morten Fevang, som nylig har vendt hjem fra Odense, slo et lurt innlegg til Sørensen. Han slo ballen rett på Shaaban i FFKs mål, men måtte gi retur. Den banket Espen Ruud kontant i mål. Fredrikstad spilte tidvis med krabbegir og FM-motor i snekka, men tempoet steg betraktelig etter hvilen -en 20 minutters tid.

FFK valgte å sette inn Raymond Kvisvik rett etter pause, og det så ut til å virke som luktesalt på hjemmelaget. Omslaget i tempoet ga nesten umiddelbart resultater, men da på heller tvilsomt vis, da Fofana gikk i bakken innenfor sekstenmeteren i det 53 minutt.

-Skandale

Bjørkøy satte straffen kontant i nettet bak en ellers solid Jarstein i Odds mål. Det var ikke første gangen Fofana falt mistenkelig lett innenfor Odds sekstenmeter, og ikke den siste gangen i kampen heller. Odds trener Arne Sandstø var rasende på Roy Helge Olsens avgjørelse, uten at det forhindret scoring.

Også Odds keeper Rune Almenning Jarstein mente Roy Helge Olsens avgjørelse var gal.

0-1: Espen Ruud banker ballen i mål bak en sjanseløs Shaaban i Fredrikstads mål. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
0-1: Espen Ruud banker ballen i mål bak en sjanseløs Shaaban i Fredrikstads mål. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Skandale at det ble straffespark, freste landslagskeeperen.

- Det var så vidt kontakt mellom dem. Utrolig bittert at målet kom på den måten. Om det er filming vet jeg ikke, men det er ikke i nærheten av straffespark, sa Odd-keeper Rune Almenning Jarstein til NTB etter at FFK-kaptein John Anders Bjørkøy berget ett poeng for laget sitt. 

Jarstein fikk støtte av Odd-trener Gaute Larsen:

- Det var synd at Fredrikstads mål kom på et straffespark som så meget billig ut fra min posisjon, sier Larsen.

Feriefotball

Fredrikstad storspilte en periode etter utlikningen, men maktet ikke sette ballen i mål. Fra det 70. minutt og ut kunne det se ut som om begge lag var sånn passelig fornøyd med ett poeng, og tendensene til feriefotball gjorde seg på nytt gjeldende. Elyounoussi kom seg fri på seks meter to minutter på overtid, og kunne avgjort kampen. Jarstein vartet opp med en klasseredning, og sørget for at begge lag dro hvert til sitt med hvert sitt poeng.

Ny klubbrekord

Fredrikstad har nå scoret i 17 hjemmekamper på rad, noe som er ny klubbrekord for østfoldingene. Odd derimot, har sluppet inn mål i 17 bortekamper på rad, og sliter på den nest siste plassen på tabellen etter å ha sluppet inn 17 mål på bortebane. Fredrikstad ligger og vaker rett under midten av tabellen, med 17 poeng.

1-1: John Anders Bjørkøy sikrer poengdeling på en heller tvilsom straffe.