RASER: Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener seedingen til neste års fotball-EM er lite troverdig. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
RASER: Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener seedingen til neste års fotball-EM er lite troverdig. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

- Skandale at Norge er toppseedet til VM-kvaliken

Morten Olsen raser over seedingsystemet.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener seedingen til neste års fotball-EM er lite troverdig.

Danmark har havnet i 4. og svakeste seedingsgruppe, mens vertsnasjonene Polen og Ukraina rangeres på topp. Det irriterer Olsen kraftig.

- Man har besluttet at vertsnasjonen alltid skal være toppseedet. Jeg medgir at man blir bedre av å spille på hjemmebane, men dette gir med sikkerhet ikke et bilde av styrkeforholdet mellom lagene, sier han.

I sommer ristet landslagssjefen på hodet over at Norge kom i første seedingsgruppe til VM-kvalifiseringen, mens Danmark endte i gruppe 2.

- Det er en skandale at Norge eksempelvis er toppseedet til VM-kvalifiseringen. Vi må bare erkjenne at fotballen har etterlatt seg et troverdighetsproblem, sier Olsen.

Når sinnet så har lagt seg, sier Olsen at han ikke har noen ønske- eller skrekkmotstander i EM neste sommer.

- Det er umulig å si noe om våre sjanser når man ser på seedingen. Vi skal møte de beste lagene uansett i en slik turnering, sier han.

(NTB)