- Skandale at Thorkildsen ikke ble hedret

Friidrettsmiljøet i opprør, krever Thorkildsen-pris.

(Dagbladet.no): Det meste handlet om Kjetil André Aamodt under Idrettsgallaen på lørdag. Alpinlegenden stakk av med til sammen fire priser, mens Andreas Thorkildsen måtte gå tomhendt hjem - slik han har måttet gjøre hvert eneste år siden OL-gullet i 2004.

Internasjonalt regnes Thorkilden som en av verdens beste friidrettsutøvere, og så sent som i dag kom han på tredjeplass i kåringen av årets friidrettsutøver i Europa i 2006.

I Norge er det tydeligvis vanskeligere å gjøre inntrykk. Friidrettspresident Svein-Arne Hansen mener det er en skandale at Thorkildsen ble forbigått under Idrettsgallaen, der han var nominert i to kategorier: Årets mannlige utøver og årets navn.  

- Jeg synes det er helt skandaløst. Det går nesten ikke an å vinne hvis man ikke har ski på beina. Det er ikke lett å få priser i Norge. Det er rett og slett en skandale, sier Hansen til TV 2.

Andreas Thorkildsen uttaler seg mer diplomatisk - men mellom linjene er det ikke vanskelig å lese skuffelsen til spydesset.

- Juryen står for de valgene, og det er tydelig at de ikke faller på meg. Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, sier han.

Thorkilsen vant OL-gull i Athen i 2004, VM-sølv i Helsingfors i 2005 og EM-gull i Göteborg i 2006.

- Etter OL-gullet var jeg nok litt overrasket (over å ikke få en pris, journ.anm.). Men Norge har ikke de store tradisjonene i sommeridretter, så da setter de nok mest pris på vinteridretten, sier han til TV 2.

BLE FORBIGÅTT: Andreas Thorkildsen var suveren i EM-spydfinalen i sommer, og vant gull. Likevel fikk han heller ikke i år noen pris da norsk idrett feiret seg selv. Foto: SCANPIX
BLE FORBIGÅTT: Andreas Thorkildsen var suveren i EM-spydfinalen i sommer, og vant gull. Likevel fikk han heller ikke i år noen pris da norsk idrett feiret seg selv. Foto: SCANPIX Vis mer
- Skandale at Thorkildsen ikke ble hedret