Henriette Jæger må slåss mot juksernes rekorder

Skandale: Blir sviktet!

Et historisk bedrageri venter landets største talent. Snart på tide for friidrettslederne å gjøre noe?

TOTALT KJØRT: Henriette Jæger ga alt for sitt første NM-gull på 400 meter fredag. Da bør vi forvente at også de norske friidrettslederne jobber hardt for å gi henne mulighet til å konkurrere på rettferdig vis. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB.
TOTALT KJØRT: Henriette Jæger ga alt for sitt første NM-gull på 400 meter fredag. Da bør vi forvente at også de norske friidrettslederne jobber hardt for å gi henne mulighet til å konkurrere på rettferdig vis. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-BILDENE av junioren Henriette Jæger på sjanglende bein ut av banen etter gullet på 400 meter, er noen av de sterkeste minnene fra årets NM i friidrett. De viser hva idrett på dette nivået koster, og hvor langt de aller beste klarer å presse seg.

Sportens nye nasjonale yndling er god der. 17-åringen kommer fra Karsten Warholm-skolen; der stadig flere unge utøverne som satser bredt på mange øvelser, for så kanskje å spesialisere seg.

Warholm gjorde det da han var 20, og resultatet ble forbløffende. Ingen andre enn Henriette selv skal få avgjøre om hun slår følge, men friidrettslederne bestemmer også hvilke muligheter hun har på veien mot å sette rekorder på for eksempel 400 meter.

Den distansen har mangekjemperen Henriette løpt bare to ganger i konkurranse, men den personlig rekorden på 52,52 er likevel oppsiktsvekkende bra.

Bare ikke i forhold til hvor fort de gamle juksedamene løp.

FOR Henriette møter veggen mot de historiske resultatlistene. Akkurat som nesten alle i denne flotte nye generasjonen med norske friidrettsutøvere.

Foreløpig er Karsten Warholm den eneste av disse talentene som har klart å gjøre noe med de absolutt beste resultatene på friidrettens manipulerte rekordlister. Det er alt vesentlig hans egen -og trener Leif Olav Alnes sin fortjeneste. Men litt skyldes også Karstens knusende oppgjør med svindlernes resultater, at friidrettens tunge dop har mindre effekt på gutter enn på jenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer