Håndball-VM: Norge - Puerto Rico.

- Skandale for håndballsporten

Puerto Rico ble knust av forhåndsfavoritt Norge i deres første kamp i hovedrunden.

OVERKJØRING: Norge knuste Puerto Rico i den første kampen av hovedrunden, nå slaktes kampen av ekspertene. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Puerto Rico 43-7 (21-3)

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Torsdagens motstander Puerto Rico tapte hele 55-15 mot Nederland og 48-10 mot Sverige, men kom seg videre etter 30-24 seier mot Usbekistan.

Håndballjentene var store favoritter før avkast. Norge ga Puerto Rico en håndball-leksjon fra første kast og ledet 21-3 til pause.

Håndballekspert Ole Erevik kalte Puerto Ricos deltakelse «en skandale for håndballsporten».

- Det er litt kritikkverdig når et så dårlig lag er med i mellomrunden. Det skal jeg si meg enig i, så man kunne kanskje omrokkert for å få litt bedre motstand, forteller Henny Reistad til Dagbladet etter kampen.

Norge ga seg ikke i andre omgang og måltavla viste 43-7 til slutt.

- Vi fikk løpt mye, så det var en fin treningsøkt. For vår del er det fint og vi får satt opp farten. Det blir noe helt annet når vi møter Sverige, så da må vi virkelig være på, sier Camilla Herrem til Dagbladet etter kampen.

- Det jeg synes er positivt med flere lag er at flere får oppleve VM. Man ser gleden og entusiasmen når vi spilte mot Iran. Jeg synes det er veldig fint, men nå har vi hatt tre av fire kamper hvor det har vært ujevnt nivå. Det er ikke noe å bruke så mye energi på, sier Herrem videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.