Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bronse til Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten

Skandale ga norsk jubel. Curlingpresident tror alt dreier seg om den dopingtattes kone

- Ny beundrere dukket opp over hele landet. Og nå denne dopingskandalen... Jeg tror ikke det er en tilfeldighet.

HAVNET PÅ TREDJEPLASS: Anastasia Bryzgalova og Aleksander Krusjelnitskij fikk bronse i mixed curling under OL. Den medaljen står nå i fare etter at Krusjelnitsij testet positivt under en dopingkontroll. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/NTB Scanpix
HAVNET PÅ TREDJEPLASS: Anastasia Bryzgalova og Aleksander Krusjelnitskij fikk bronse i mixed curling under OL. Den medaljen står nå i fare etter at Krusjelnitsij testet positivt under en dopingkontroll. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kunne Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten juble. De vant til syvende og sist OL-bronse i mixed curling.

Dette etter at bronsefinale-motstanderen Aleksander Krusjelnitskij testet positivt for bruk av meldonium.

- Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått muligheten til å reise ned til Pyeongchang, har Nedregotten sagt til Eurosport.

Impliserer komplott

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har på sin side bekreftet at Krusjelnitskij har brutt reglene, og at han har godtatt en midlertidig utestengelse.

Den nyheten vil neppe bli tatt godt i mot av russerne.

POPULÆR I RUSSLAND: Anastasia Bryzgalova. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB Scanpix
POPULÆR I RUSSLAND: Anastasia Bryzgalova. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton/NTB Scanpix Vis mer

Dmitrij Svishtsjev, president for landets curlingforbund, har implisert at det hele er et komplott mot Krusjelnitskijs makker og kone.

Ifølge Svishtsjev har Anastasia Bryzgalovas utseende vakt stor oppsikt i Russland. Hun skal også ha blitt sammenliknet med Angelina Jolie, noe curlingpresidenten mener har ført til misunnelse.

- Ny beundrere dukket opp over hele landet. Og nå denne dopingskandalen... Jeg tror ikke det er en tilfeldighet, sa Svishtsjev for to dager siden, ifølge det statseide russiske mediet RT.

Mistenker også politiske mål

I forkant av OL ble den russiske OL-komiteen utestengt av IOC.

Dette som følge av at McLaren-rapporten avslørte et program der positive dopingprøver fra russiske utøvere ble byttet ut.

Likevel ble Anastasia Bryzgalova og Aleksander Krusjelnitskij invitert til mesterskapet i Pyeongchang. Krusjelnitskij har selv nektet for at han har brukt ulovlige midler for å prestere bedre under OL.

Kruselnitskij skal også ha fortalt sitt støtteapparat at han fryktet at noen puttet noe i drikkevannet hans, angivelig under en treningsleir i Japan.

- Det kan ikke ha skjedd i OL-landsbyen, for der spiser alle den samme kantinematen. Det er mulig at det har skjedd under en treningsleir eller i en periode imellom der. Det kan også være noe som har skjedd innad i laget, eller det kan være noen som har politiske mål, har curlingpresident Svishtsjev tidligere uttalt overfor nyhetsbyrået AP.

- Sentralstimulerende effekt

Ifølge russerne har curlingspilleren bare fått i seg stoffet én gang.

Dette angivelig i form av en så liten dose at det ikke skal ha påvirket hans prestasjoner i Pyeongchang. Meldonium brukes som hjertemedisin, men det kan også kan ha en prestasjonsfremmende effekt.

- Det er hevdet at stoffet kan påvirke utholdenhet, gi bedre restitusjon etter trening/konkurranse, muligens gi en bedre stresstoleranse/-mestring og ha en sentralstimulerende effekt. Dette er jo effekter som man vil kunne dra nytte av innen idretten, sa Per Wiik Johansen, fagsjef medisin i Antidoping Norge, om stoffet da det ble forbudt i 2016.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!